Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Азис вади по 50 бона за училището на щерка си

отпечатай новината

28.11.2017 11:22 | Видян 1908 пъти

Азис вади по 50 бона за училището на щерка си

10-годишната дъщеря на Азис Рая учи в най-скъпото училище в България. Щерката на певеца се обучава в престижното Англо-американско училище в Панчарево, където годишната такса е малко над 46 бона. Отделно Костинбродския славей дава над 3 хилядарки за училищния рейс и така таксата става 50 бона, пише "Таблоид".

Азис не жали средства за обучението на Рая, твърдят негови близки. Кралят на чалгата искал чедото му да се изучи и за разлика от него да е грамотно и да знае няколко езика. Певецът очевидно има големи родителски амбиции за бъдещето на малката Рая. Причината е, че макар и природно интелигентен, Азис не може да се похвали с дипломи от авторитетни учебни заведения, за което често се оплаквал пред приятели.

Докато наследниците на почти всички ВИП нашенци, воглаве с политици и бизнесмени, търкат чиновете в лицея в Горна Баня, дъщерята на Васил Боянов е в още по-престижно школо. 10-годишната красавица се обучава в най-скъпото даскало в България – Англо-американското училище в Панчарево, където е вече пета година. В момента е в четвърти клас, но преди да стане първолак, е била в подготвителна група.

Таксите в Англо-американско училище са непосилни дори за богатите хора у нас. Сумата, която се плаща, е точно 23 020 евро за една година. Транспортът „от врата до врата” отделно изисква 1565 евро. Кешът явно не притеснява щедрия татко, който до момента се е изръсил 250 бона за 5-те години обучение на девойката.

Проверка показа, че в същото престижно училище учи и друга фолк наследница - Марая на фолк дивата Мария. Звездата е записала единственото си отроче година след детето наАзис, защото Марая е с година по-малка от Рая.

Таксата в училището е двойно по-голяма от цената за бучение в елитните британски колежи Оксфорд и Кеймбридж, където учебната година е около 9000 паунда, т.е. по-малко от 20 000 лева. Англо-американското училище и Американо-английската академия са в нови и изключително модерни сгради, където е помислено до детайл за удобствата на учениците и съвременния учебен процес. Американският колеж, Немското училище и Френският лицей са с по-близки такси до тези на българските частни училища, които са в повечето случаи една идея по-евтини.

източник: БЛИЦ

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !