Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кейт Бланшет изгрява с 13 роли на СФФ

отпечатай новината

29.12.2017 11:02 | Видян 1972 пъти

Кейт Бланшет изгрява с 13 роли на СФФ

В цели 13 роли в рамките на един филм ще видим носителката на Оскар Кейт Бланшет по време на премиерата на Манифест у нас. За първи път филмът – отличник на тазгодишния Сънданс, ще бъде представен на българска територия на София Филм Фест през март.

Манифест дебютира като артизложба в мултиекранно пространство през 2015 г., а сценаристът и режисьор Джулиан Роузфелд после го превръща във филм. Може ли публичното афиширане на различни изкуства да бъде приложено в съвременното общество - този въпрос е в центъра на лентата.

Роузфелд прави своеобразен реверанс към най-вълнуващите артистични демонстрации на миналия век, а привличането на Бланшет към проекта е като печалба от тотото за режисьора, пише монитор. Актрисата успява с лекота да се справи с представянето на всички игрови елементи на представените манифести.

Междувременно спойката между спорт и кино ще е сред основните акценти на предстоящия София Филм Фест, който ще се състои от 8 до 29 март догодина в столицата, Бургас, Пловдив и Варна. Определянето на тематичния акцент в събитието е свързан с избора на София за европейска столица на спорта през 2018 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !