Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Григор се класира на четвъртфинал в Мелбърн

отпечатай новината

22.01.2018 10:29 | Видян 1380 пъти

Григор се класира на четвъртфинал в Мелбърн

Димитров триумфира след три спечелени тайбрека,  среща британец в спор за място на полуфинал

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем – Australian Open. Най-добрият български тенисист победи изключително драматично с 7:6, 7:6, 3:6, 7:6 представителя на домакините Ник Кирьос.

Успехът е трети за българина срещу Кириос от четири срещи. Той успя да си върне за загубата преди две седмици на турнира в Бризбейн. Трябва да се отбележи, че хасковлията показа железни нерви в двубоя след като успя да спечели и трите сета след тайбрек.

За трети път Димитров е сред осемте най-добри в Мелбърн след 2014 и 2017 г. Преди 12 месеца българинът достигна до полуфиналите, където отпадна след страхотен мач с Рафаел Надал.

За място в полуфиналите Димитров ще срещне британеца Кайл Едмънд. Той победи също в четири сета Андреа Сепи от Италия. Срещу Едмънд Димитров има две победи от две срещи.

Това е мач, в който имаше всичко. Не знам още какво да кажа, Ник игра много добре, затрудни ме и заслужава поздравления. Мисля, че класирането ми за четвъртфиналите показва, че работим много и сме на правилната посока.

Миналата година беше страхотна, но аз винаги съм перфекционист и мисля, че има какво да се подобри", каза Димитров след края на срещата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !