Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Най-богатата българка препрала $19 млн. у нас с Таки

отпечатай новината

22.01.2018 11:15 | Видян 3629 пъти

Най-богатата българка препрала $19 млн. у нас с Таки

Спецпрокуратурата се зае с Ружа Игнатова, 6 години след властите в Германия

Специализираната прокуратура се зае с най-богатата българка – Ружа Игнатова. Това се случва цели шест години, след като германските власти започнаха разследване срещу нея.

"През последните няколко години Игнатова е препрала 19 милиона долара в недвижимости у нас", пише Капитал.

Тя изкупи Руския клуб, реновирана 6-етажна сграда на площад Славейков, а също така имение  на морето, яхта и много други само напоследък.

Ружа Игнатова е участвала в пирамида за измами и пране на пари чрез създаване и разпространение на виртуалната валута OneCoin. Разследването срещу 37-годишната светска лъвица започва преди 2-3 години.

Тя успяла да измами около 3 милиона души, които закупили обучителни пакети за криптовалутата  ОneCoin. След това те придобивали и самата криптовалута.

Игнатова и майка й са разследвани в Германия, където разпространението на уанкойни е забранено. По искане на прокуратурата в германския град Билефелд, област Северен Рейн-Вестфалия, специализираната прокуратура, ДАНС и ГДБОП провели в България акция, при която са иззети сървъри, ползвани за  OneCoin и са разпитани 50 души.

По данни на прокуратурата OneCoin Ltd. е регистрирано в Обединените арабски емирства и действа чрез стотици свързани с него дружества на 4 континента.

То въвежда разплащания с уанкойн (по подобие на криптовалутата биткойн), като в Германия и няколко други държави разпространението на уанкойни е забранено.

Според немските финасови институции уанкойните служат като платежно средство, чрез което се заобикаля местното законодателство, уреждащо платежните услуги. У нас обаче търговията с криптовалута не е инкриминирана.

Българското дружество Уан Нетуърк сървисиз ЕООД е изпълнявало функциите на фактически търговски представител на OneCoin Ltd., набирало е клиенти като дистрибутор на създадената от него виртуална валута.

В момента дейността на свързани с OneCoin Ltd. дружества се разследва още в Англия, Ирландия, Италия, САЩ, Канада и много други държави.

Има съмнения, че чрез схемата уанкойн може да се финансират организирани престъпни групи и терористични организации. Показателен е фактът, че даже в Танзания са запорирани $ 10 млн. долара на фирмата OneCoin.

Искането на немските магистрати към България е за конкретни процесуално-следствени действия – претърсвания и разпити на свидетели, но няма издадени европейски заповеди за арест.

Основателката на OneCoin става Бизнесдама за 2014 г. у нас. Фирмата се свързваше в миналото с мафиотския бос Христофорос Аманатидис – Таки.

Още през 2012 година властите в Германия започват серия от разследвания срещу Ружа Игнатова. По това време тя, заедно с баща си, притежава металургичен завод в Бавария.

Малко, след като го продава той фалира. Игнатова и баща й се признаха за виновни по обвинения в присвояване на пари от служители и доставчици, банкови измами, измамни счетоводни практики и дори опит за отваряне на машини за връщане в България. Тя получи присъда от затвор от една година и два месеца.

Нашите обаче чакаха специална подкана от Германия.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !