Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Внесоха съдебен иск срещу студиото на Харви Уайнстийн

отпечатай новината

13.02.2018 10:47 | Видян 1762 пъти

Внесоха съдебен иск срещу студиото на Харви Уайнстийн

The Weinstein Company, както и двамата братя – Харви и Робърт Уайнстийн, бяха обвинени в нарушения на човешките права, на правата на личността и на правото на труд.

Срещу тях бе внесен съдебен иск от прокурора на щата Ню Йорк Ерик Шнейдерман. Като причина обвинението посочва, че управителният съвет не е защитил служителите от сексуалния тормоз и заплахите на шефа им. “The Weinstein Company много пъти е нарушавала законите на щата Ню Йорк, като не е защитила служителите си от натрапчив сексуален тормоз, заплахи и дискриминация”, се казва в официалното съобщение.

Искът срещу Уайнстийн е за тормоз и вербални заплахи за убийство на служители на студиото. В момента се водят преговори за купуване на компанията, затова и прокуратурата иска неконкретизирана сума за покриване на нанесените вреди, включително и глоби. “При всяка сделка за продажба обществото трябва да се увери, че жертвите ще бъдат обезщетени, че служителите в бъдеще ще получават закрила и че нито преките виновници, нито помагачите им няма да се обогатят несправедливо”, мотивира се обвинителят.

Десетки жени обвиниха холивудския продуцент в сексуално посегателство, включително изнасилване. Сред тях са актрисите Анджелина Джоли, Ума Търмън, Гуинет Полтроу, Салма Хайек. Оказа се, че те са били и публична тайна в средите на Холивуд, но Харви Уайнстийн отрича да е правил насилствено секс с когото и да било.

Източник: missbloom.bg
Снимки: Profimedia

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !