Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Наркомрежа е най-добрият сериал за всички времена

отпечатай новината

09.03.2018 14:21 | Видян 1320 пъти

Наркомрежа е най-добрият сериал за всички времена

9-ти март 2008-ма година – това е датата, на която е излъчен последният епизод на култовата поредица на HBO Наркомрежа. В наши дни е немислимо, когато се говори за златните години на телевизионните сериали да не се спомене едно от емблематичните заглавия на Дейвид Саймън.

Пет сезона и общо 60 серии бележат постепенния успех на оригиналната продукция на HBO.  Наркомрежа е начело на класацията на списание Empire magazine за най-добрите телевизионни сериали за всички времена (актуализирана през 2017 г.).

По повод десетата годишнина от излъчването на финалния епизод събрахме няколко факта, които могат да изненадат дори най-ревностните фенове на сериала. Ако все още не сте имали възможността да изгледате Наркомрежа, можете да го направите с един клик към онлайн стрийминг платформата HBO GO, където всички сезони и серии са достъпни с български субтитри.

Наркомрежа – малко известни факти: Често цитираният циничен възглас (Sheeeeeeit) на сенатор Клей Дейвис не е част от оригиналния сценарий. https://www.youtube.com/watch?v=70eU840lc38, Когато в първи сезон Макнълти и Бънк оглеждат място, на което се е случило убийство, думата f*ck се чува точно 37 пъти.

Дори и Самюел Джаксън не може да надмине тази цифра, https://www.youtube.com/watch?v=1lElf7D-An8, За сериал, в които полицаи са едни от главните действащи лица, за пет сезона единствено полицай Роланд произвежда изстрел с пистолета си и го прави само 3 пъти за всички 60 серии,  Добре познатото на феновете иконичното свирукане с уста на Омар, всъщност е запис на свирене с уста на актриса на средна възраст на име Сюзън Алънбек.

https://www.youtube.com/watch?v=iMm1Wih0kug, Никой от актьорите не играе в абсолютно всички епизоди от сериала, Дейвид Саймън обича да работи с едни и същи актьори в различните си проекти, но само Кларк Питърс (детектив Лестър Фремън) участва в Наркомрежа,  Тримей: музика след Катрина, Истински детектив, The Corner, Дръзки и Нюйоркска комбина, голяма част от актьорите от Наркомрежа играят и в оригиналния сериал на HBO от 2017-та година Нюйоркска комбина.

Сред тях са Майкъл Костроф, Лорънс Гилиард младши, Крис Бауър, Ед Моран и естествено Кларк Питърс, Идрис Елба също изгрява именно в този сериал, но печели Златен глобус през 2012-та за друга своя роля в поредицата на HBO - Лутър, Известната полска режисьорка Агнешка Холанд режисира три епизода на сериала (епизод 8 от сезон 3; епизод 8 от сезон 4 и епизод 5 от сезон 5), Наркомрежа дава възход на кариерата на Майкъл Б. Джордан.

Известността от сериала му помага да вземе роли в Инцидентът на станция Фрутвейл; Крийд: Сърце на шампион, Черната пантера. Ще го видим през май месец и в новия оригинален филм на HBO, екранизация по бестселъра на Рей Бредбъри, Фаренхайт 451. Въпреки номинациите си, сериалът никога не печели Еми или Златен глобус.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !