Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

3,5 млн.нощуват у нас, но ги броим 10,5 млн.туристи*

отпечатай новината

19.03.2018 16:20 | Видян 13087 пъти | Гласували 1

3,5 млн.нощуват у нас, но ги броим 10,5 млн.туристи*

Лияна Панделиева 7 март, Гласове

Ние сме Швейцария на Балканите (или на Западните Балкани?);
 
Щяхме от Варна да правим Ротердам на Черноморието; Слънчев бряг е родният Бенидорм. Последната новина е, че Странджа ще е българският „Ел Камино де Сантяго“. Някакви идеи за български Южен Полюс и българска Патагония?
 
Ключов проблем на новия маршрут е липсата на места за настаняване – ни хотели, ни къщи за гости, ни къмпинги, а тези 170 км е предвидено да се изминават за около девет дни. Но у нас, така или иначе, всеки може да се настани, където намери за добре, да си напали огън, да се разположи на всяка земя, сякаш е негова.

В същото време България е изключена от европейския велотуризъм, защото не само нямаме маршрути за велосипедисти, но в цяла България няма нито един хотел, където велотуристи да могат спокойно да оставят колелетата си, да ги сервизират. Годишните приходи от велотуризъм в Европа са около 55 млрд. евро, но всички пътища за велотуризъм заобикалят страната ни от външната страна.

Въпреки че вече десетки години се говори за веломаршрут край Дунав, който да е продължение на този, който тръгва от Германия покрай реката, това нито се случва, нито предстои да се случи. Поредното Световно туристическо изложение в Берлин.

България вече безвъзвратно загуби историческото и изключително стратегическо местоположение на това изложение и то бе откупено от Турция и за трета година сме там, където никой не може да ни намери. Въпросът обаче е с какви предложения страната ни участва за пореден път на форума?

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !