Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

За втори път стартира инициативата Подари книга на читалище в нужда

отпечатай новината

08.05.2018 17:59 | Видян 1563 пъти

За втори път стартира инициативата Подари книга на читалище в нужда

Подари книга на читалище в нужда е благотворителна инициатива, която сайтът за култура и лайфстайл VIBES.bg осъществява за втори път. Целта на начинанието е да бъдат събрани книги, които ще бъдат дарени на читалища, намиращи се в две български села: с. Дълбоки (Старозагорско) и с. Ветрен дол (Пазарджишко).

Основателите на сайта Станислава и Константин Симидчийски насочват усилията си именно към селата, защото това са населените места, получаващи най-малко подкрепа, особено когато става въпрос за култура.

"Книгите там са стари, често в лошо състояние и понякога липсва дори задължителната училищна литература. А там живеят деца. Деца, които имат списък от задължителни книги за училище, деца, които имат интерес към литературата, но нямат възможност да си купуват често нови книги. Или каквито и да било книги...“, споделя младото семейство.

На 23-ти май (сряда) от 19 часа VIBES прави реверанс към Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, канейки читатели и партньори на сайта в столичния бар Макондо.

Входът е една или повече книги за дарение, а гостите ще бъдат посрещнати с чаша вино, любезно предоставено от винарска изба Castra Rubra. Припомняме ви, че в рамките на първата си инициатива Подари книга на читалище в нужда през 2016 година VIBES успява да събере повече от 1200 книги, които дарява на читалищата в с. Столетово (Карловско) и с. Селановци (Врачанско).

Всички желаещи да подкрепят инициативата, които не са в София или нямат възможност да присъстват на събитието, могат да изпратят книги за дарение директно на читалищата на следните адреси: НЧ Развитие 1878, с. Дълбоки, област Стара Загора, ул. Септемврийци 17 до Христина Янкова и Читалище Култура, с. Ветрен дол, област Пазарджик, улица Първа.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !