Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Бандитките на Оушън в капана на римейка

отпечатай новината

08.06.2018 14:08 | Видян 1576 пъти

Бандитките на Оушън в капана на римейка

Скептицизмът се породи още с обявяването на новината, че Бандата на Оушън ще се сдобие с женски римейк, предвид пълния провал на Ловци на духове отпреди няколко години. Звездният каст, в който фигурират имена като Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Сара Полсън, Риана, Ан Хатауей и много други, все пак ни даде малка надежда, че новото заглавие няма да попадне в капана на самоцелното експлоатиране на ленти от миналото с цел повече печалби.

Холивуд сякаш не се научи, че когато заместиш мъжете с дами в култови филми, убиваш 50% от чара на продукцията. И то не защото жените са по-лоши актьори от колегите си. А защото ролите не са писани за тях, не им подхождат, а резултатът винаги е разочароващ.

Да се фокусираме върху Бандитките на Оушън, чиято премиера за България е заложена за следващия петък. Бълок се справя отлично с ролята си на Деби Оушън – сестрата на Дани (Джордж Клуни), която събира група престъпнички за кауза с въпросителен характер. Проблемът на лентата, всъщност, далеч не е в актьорския състав, който не само успява да запълни дупки в сюжета, но и да ни накара да се разсеем от факта, че поредната ни любима история е потопена в ужаса на римейка. Да, ще се смеете, когато видите лентата в киносалона.

Къде заради хумора, къде заради сценарните гафове.

Като, например, решението на една от бандитките на Оушън да се присъедини към престъпната група поради простата причина, че иска да се социализира с други жени. Или обяснението, че Деби планира прословутия обир години преди да излезе от затвора.

Липса на оригинална мисъл, но за сметка на това блестящ каст – това е в резюме Бандитките на Оушън. Филмът, разбира се, е реверанс и към движенията MeToo и Time's Up, като всяко мъжко присъствие на екрана изпълнява по-скоро функцията на аксесоар. И макар в боксофиса подобен ход да е доказано успешен, то поредният филм от поточната линия оставя послевкус на овехтяла дъвка. При все, че филмът е дело на утвърден вече режисьор като Гари Рос (Игрите на глада), който е и съавтор на сценария заедно с Оливия Милч.

Бандитките на Оушън заслужават вниманието ви, доколкото паралелът между заглавието и оригиналната трилогия гъделичка любопитството на всеки самоуважаващ се киноман. Вземете си пуканки и се настройте за смях, но се чувствайте предупредени – филмът не е нищо по-различно от поредния римейк, съществуващ единствено заради идеята да го има.

Източник: Монитор


автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !