Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Сюзан Сарандън арестувана на анти-Тръмп протест

отпечатай новината

30.06.2018 20:12 | Видян 1055 пъти

Сюзан Сарандън арестувана на анти-Тръмп протест

Американската актриса Сюзан Сарандън е сред 575-те жени, арестувани във Вашингтон в четвъртък по време на протест срещу „политиката на нулева толерантност на Доналд Тръмп“. Актрисата отразяваше седящия бунт в Туитър с редица постове и снимки, на които тя и останалите протестиращи държат плакати, призоваващи за закриване на емигрантските лагери и слагане на край на разделянето на семейства на американската граница, съобщава Гардиън.

На дланите на много от протестиращите, включително и Сарандън, се вижда надписът „We care“ („На нас ни пука“), като отговор на якето, с което първата дама Мелания Тръмп посети един от емигрантските лагери миналата седмица – на гърба на връхната ѝ дреха пишеше „I don’t really care, do you?“ („Не ми пука особено, а на теб?“).

На протеста се чуваха скандирания „Какво искаме? Свободни семейства!“ и „Така изглежда демокрацията!“, след това жените бяха арестувани, повдигнаха им обвинения, а по-късно всички бяха освободени.

Сарандън получи доста критика покрай президентските избори в Америка – много хора я обвиниха, че приканва феновете си да гласуват за кандидата на Зелената партия Джил Стайн, като по този начин отнема от гласоподавателите на кандидата на демократите Хилари Клинтън.

Сарандън заяви пред Гардиън, че смята Клинтън за по-опасна от Тръмп в някои отношения:

„Мислех, че тя е много, много опасна. Щяхме все още да сме ядосани, щяхме да сме във война (ако тя беше станала президент). Нямаше да е кой знае колко по-добре. Вижте какво се случи при Обама и не го забелязахме“.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !