Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Сашка Васева: Ослепявам, но не искам да ме съжаляват

отпечатай новината

03.08.2018 10:32 | Видян 1635 пъти

Сашка Васева: Ослепявам, но не искам да ме съжаляват

Фолкпевицата Сашка Васева от няколко години има сериозни проблеми със зрението, които се задълбочават. Тя почти не вижда и признава, че изпитва страх от мрака, както и че се е изправила пред нови и различни трудности.

„С дясното око съм на 100% сляпа, а с лявото всичко ми е в мъгла. Страх ме е от мрака. Страх ме е за децата ми, които не заслужават такава съдба на майка си. Имам атрофия на зрителния нерв, което е нелечимо заболяване. Очертанията на места и предмети ми се сливат.

Трудно ми е дори да слизам сама по стълбите. Дъщеря ми ми помага да си чета съобщенията във Facebook, където почитатели ми пишат, за да ми окажат подкрепа“, призна за тревогите си Сашка пред България днес.

И допълва, че очилата не могат да решат проблема ѝ.

„Очите ми се замъгляват вследствие на запушени кръвоносни съдове към очите ми. И тогава ми се наложи да се изправя пред съдбата на незрящите хора. Имам упорит характер и не се отказвам да вървя по улиците, макар и да се спъвам, и веднъж се блъснах в една забързана девойка, която не ме погледна дори и ме наруга.

Тогава аз и отговорих: „Извинявам се, но не виждам с очите си“, а тя отвърна: „Сложи си очила, ма!“ Отминах тъжно и си казах на себе си: „Как да сложа очила на слепите си очи?“, написа тя в профила си във Facebook.

Сашка, която вярва в Бог, смята, че това е изпитание.

„Децата ми ми казват, че искат да съм човек воин и да се покажа като борбеното момиче, което всички знаят. Не искам хората да ме съжаляват. Точно в тези моменти имам нужда от тяхната подкрепа.

Когато си на върха, имаш нужда от усамотение, но когато си на дъното, сърцето ти изпитва нужда да получава любов. Не искам да прося любов от хората, а да я получавам даром. През годините бях самодива и нямам близък приятелски кръг. Моите приятели са моите фенове и точно сега много разчитам на тях“, каза още Васева.

Певицата признава, че с ослепяването си вероятно плаща за свои стари грехове.

„Да, имам грехове, макар да мисля, че не аз съм най-грешната. Вярвам, че една майка не заслужава да ѝ се случи нещо подобно, тъй като с раждането тя изчиства кармата си. Като всеки земен човек и аз не съм постъпвала правилно в някои ситуации. Но имам право на милост!

От 5 години насам преживявам моята трансформация в нов човек. Преди бях вечният борец, който скачаше срещу всяка несправедливост и злоба. Бях воин на светлината, който разсичаше с меча си (острия си език) всяко зло. Никога не нападах първа, отвръщах, когато някой ме е атакувал.

Просто се защитавах и думите ми попадаха право в целта. Моята поезия беше в обиди. Но реших да се променя и избрах пътя на смирението и търпението. Бог може би е решил, че не съм постъпвала правилно. Моля за прошка хората, които съм наранила“, коментира Сашка.

Въпреки тежкото си положение Сашка не губи надежда, че един ден отново ще прогледне. След редица опити при различни лекари и доверявайки се безуспешно на народни илачи, тя продължава да търси спасението.

„Не се чувствам инвалид и затова няма да кандидатствам за ТЕЛК. Може би не съм в неравностойно положение, защото мога да прегръщам, да правя любов и да обичам! Вярвам, че ще ми се случат хубави неща. Вярвам в чудесата. Чудото ще се случи и аз ще прогледна“, завършва с оптимизъм Васева.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !