Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Робърт Де Ниро на 75: Неостаряващата легенда

отпечатай новината

17.08.2018 13:55 | Видян 1907 пъти

 Робърт Де Ниро на 75: Неостаряващата легенда

На 17 август рожден ден празнува един от най-популярните и обичани актьори в киното – Робърт Де Ниро. Роден през 1943 година в Ню Йорк, днес той е обявен за един от най-великите актьори на нашето време.

Носител е на две награди "Оскар" за редицата си забележителни роли в киното. Сред тях са "Кръстникът 2", "Шофьор на такси", "Ню Йорк, Ню Йорк", "Ловецът на елени", "Разяреният бик", "Добри момчета", "Анализирай това", "Запознай се с нашите" и други.

Вижте интересни факти от живота и кариерата на прочутия актьор:

Баща му и майка му са от италиански произход. И двамата се занимават с изкуство и рисуване.

Бъдещият актьор израства в един от най-криминалните райони на Манхатън, наречен Hell's Kitchen (Дяволската Кухня). По-късно той споделя, че средата там му е била от полза за образите на мафиот, които той често играе.

На 16 години получава първата си роля в театъра в пиесата "Мечка" на Антон Чехов.

Интересен е фактът, че Де Ниро и Марлон Брандо са единствените актьори, получили Оскар за изпълнение на ролята на един и същ човек. Де Ниро го печели за ролята си на младия Вито Корлеоне в Кръстникът 2, а Брандо получава почетната статуетка (въпреки че отказва да приеме наградата) за ролята си на стария Дон Вито в Кръстникът.

Като човек с италиански корени, Де Ниро се справя добре с италианския. За ролята на Вито Корлеоне обаче са му били нужни цели 4 месеца, за да се справи с прочутия сицилиански диалект.

Има 2 брака и общо 6 деца. Четири от тях са синове, а 2 – дъщери.

Отбелязва, че любимата му актриса, с която е работил, е Мерил Стрийп.

През 2003 година лекарите откриха рак на простатата на 60-годишния тогава актьор. Снимките на филма "Скрий се и търси" бяха отложени, за да може актьорът да премине лечение. Днес той е здрав, но четири години по-късно застрахователната му компания подаде съдебен иск срещу него с обвинението, че той е укрил данни за здравословното си състояние.

Признава, че не обича да гледа филмите, в които той участва. "Когато го правя – просто заспивам", споделя с усмивка актьорът в свое интервю.

Източник: dnes.bg

Снимка: Reuters

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !