Сашо Кадиев и любимата му Ивелина...

Моделът Ивелина Чоева разкри подробности за...

Отварачката показа татуирано дупе,...

Фолкпевицата Мария отново изненада почитателите си. Този...

200 звезди призовават за спасяване на планетата

отпечатай новината

05.09.2018 11:09 | Видян 1183 пъти

200 звезди призовават за спасяване на планетата

Цели 200 знаменитости от света на шоубизснеса, изкуството и науката, сред които Ален Делон, Пати Смит, Катрин Деньов, Шарл Азнавур и Аниш Капур, отправиха призив за спасяване на планетата.

Те отбелязват, че това е най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, предаде Франс прес.

В статия във в. „Монд“ въпросните актьори, журналисти, писатели, фотографи и учени заявяват, че е време да се погледне сериозно на този проблем.

„Преживяваме планетарен катаклизъм, свързан с климатични промени и намаляване на биоразнообразието. Прекалено късно е, за да се смята, че е възможно да се избегнат каквито и да било последствия. Възможно е обаче да се избегне най-лошото. Като се има предвид, че става въпрос за най-голямото предизвикателство в историята на човечеството, политиците трябва да вземат незабавни мерки.“, категорични са подписалите призива.

В апела влизат още Еманюел Беар, Изабел Юпер, Изабела Роселини, Ромен Дюри и Джуд Лоу, както и от режисьорите Оливие Асаяс, Иво Ван Хове, Клер Дени, Вим Вендерс, Дейвид Кроненбърг, певицата Мариан Фейтфул, писателя Еманюел Карер и математика Михаил Громов.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !