Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

ДНК със Свето кръщение в 11 града

отпечатай новината

02.10.2018 10:17 | Видян 1044 пъти

ДНК със Свето кръщение в 11 града

Второто най-мащабно Свето кръщение на новородени деца в съвременната история на България ще се състои на 7 октомври.

Националното кръщене ще се проведе в 11 града – София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Варна, Благоевград, Враца, Русе, Сливен, Шумен.

Събитието се провежда под патронажа на Негово Светейшество патриарх Неофит и Българската православна църква и бележи финала на „Направи го за България" - кампанията на Движение за национална кауза за насърчаване на раждаемостта. Началният час на националното кръщене в София в храм „Света София" е 10,00 часа.

Официални гости в София ще бъдат представители на Столична община и популярните лица, посланици на кампанията - Нели Хаджийска, Иван Христов, Ирина Тенчева, Мария Илиева, Владо Николов и Ути Бъчваров. Водещият на „Тази сутрин" по bTV Антон Хекимян, посланик на каузата, ще бъде специален гост в Стара Загора, където в храм „Свето Въведение Богородично" се очаква Негово Светейшество патриарх Неофит да благослови всички деца и семейства, участници в инициативата.

Националното кръщене и в останалите градове ще се проведе със съдействието на известните лица на кампанията. В Пловдив ще се присъедини Лазара Златарова, във Велико Търново - Юлияна Дончева, в Благоевград - Мария Гроздева, във Враца - Славена Вътова, а в Шумен - Иван Лечев.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !