Арман Царукян отговори колко струва...

Арман Царукян е на върха на славата, след като победи...

ПП осигури застрояването на Корал,...

Корал е считан за нещо като собствен от Кирил Петков,...

Тик-так и Кейт Бланшет спасява света

отпечатай новината

20.10.2018 09:17 | Видян 1319 пъти

Тик-так и Кейт Бланшет спасява света

Тик-так, тик-так – стрелките на часовника бавно отмерват времето, оставащо на Кейт Бланшет и армия от доверени другари да спасят света. Не, не става въпрос за поредния апокалипсис, предсказан преди стотици години от маите, а за новия филм на носителката на „Оскар“, който ще изгрее в родните киносалони от утре.

Макар да е позиционирано във време непосредствено след Втората световна война и да носи в сюжета си заплаха за края на човечеството, „Мистерията на къщата с часовника“ далеч не е от онези заглавия, в които някой пъчи мускули в банален опит да се докаже като следващия супергерой. Напротив, лентата поема щафетата на киноизживяванията след Хари Потър, като именно в подобна магична среда се намират и героите сега.

Кейт Бланшет го раздава на екрана като добрата магьосница-съседка, която бързо се сприятелява с тъкмо дошлото във вълшебното място момченце – Луис Барнавелт (Оуен Вакаро). Детето заживява с чичо си (в ролята е приказно добрият Джак Блек), който също се оказва магьосник.

Зъл враг иска да причини Апокалипсиса, като конструира с черна магия часовник, с който да отброи времето до Края. Преди смъртта си го скрива в стените на тайнствената къща, в която заживява Луис. Задено с чичото и добрата съседка, момченцето ще трябва да открие часовника и да спре унищожението.

Режисьор е Илай Рот, а в родните кина може да гледате и дублирана версия на филма.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !