Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Разбра се какви поразии е направила Софка на Каменните гъби

отпечатай новината

19.10.2018 16:59 | Видян 1928 пъти

Разбра се какви поразии е направила Софка на Каменните гъби

„Не се е качила на Каменните гъби. Природният феномен е на три метри от пътя. Минахме, видях, че е страхотно място и реших там да снимам клипа. Тя се снима на камък, който е край една от гъбите. Там имаше много хора, които се снимаха и тичаха малки деца наоколо“, това заяви в сутрешния блок на bTV режисьорът Люси Иларионов по повод скандалния клип на изпълнителката София Маринова.

„Не знаех, че е природен феномен. Нямаше табели, които да го оказват“, каза още той по повод нападките, че изпълнителката е нанесла щети на Каменните гъби, където снима клипа си.

БЛИЦ припомня, че две години затвор грозят певицата Софи Маринова, защото се покатери върху защитения обект Каменни гъби край Кърджали. Това гласи чл. 278 от Наказателния кодекс (НК), засягащ обругаването и повреждането на природни защитени обекти.

Причината ромската перла да се метне върху скалните масиви бе най-новият ѝ клип Мили, мили, в който участие взима и партньорът ѝ Гринго. Той от своя страна също е заснет да ходи по каменните масиви.

"Който унищожи или повреди защитен природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд", гласи ал. 1 от НК.

Според кодекса, ако не са причинени значителни вреди, но има такива, лицето може да бъде глобено с 20 хил. лв. Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях със сигурност ги съсипва.

Природният феномен е защитен от 1974 г., а значителна човешка намеса може да застраши животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

Тома Биков, който също бе в сутрешния блок на bTV, поясни, че камъкът, върху който се е качила Софи Маринова, всъщност е една от гъбите, която е била взривена преди около 20 години от иманяри, които са търсили злато в нея.  

Той все пак поясни, че увреждане от страна на изпълнителката няма.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !