Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Арестуваха Николай и Евгения Баневи във Франция

отпечатай новината

26.10.2018 16:03 | Видян 2434 пъти

Арестуваха Николай и Евгения Баневи във Франция

Бизнесменът Николай Банев и съпругата му Евгения са задържани в Ница тази сутрин в 8.50 часа местно време, заяви заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг в Специализираната прокуратура във връзка със следствени действия в София и страната за разкриване на престъпления, свързани с приватизирания завод Полимери АД, предаде Фокус.

„Задържани са след издадена от компетентните български власти европейска заповед за арест. Благодаря на компетентните френски власти, които в максимално кратък срок ни съдействаха“, уточни той.

 „Има досъдебно производство в Специализираната прокуратура за престъпления по чл. 321, ал. 6 от НПК за длъжностни присвоявания, пране на пари, документни измами и данъчни престъпления. Към момента към наказателна отговорност задочно са привлечени 2 лица. Основен обект на разследване е източването на приватизираното предприятие Полимери. Разследването е от около 2 месеца. От 1800 работници и 1800 семейства, в момента се изхранват 0 семейства“, уточни Гешев. По думите му към момента се провеждат претърсвания и други действия по разследването в България и във Франция.

Полимери АД беше приватизирано от тях през 1997 г. Баневи се разследват за данъчни престъпления, свързани с предприятието, което е в несъстоятелност и беше продадено.

В момента разследващите обискират офиса им на Жолио Кюри в София, други техни  офиси, а също и къщата им в Бояна, съобщи по-рано 24 часа.


Снимка: news.bg  

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !