Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Фейсбук забрани снимка призьор от World Press Photo

отпечатай новината

30.10.2018 12:05 | Видян 1104 пъти

Фейсбук забрани снимка призьор от World Press Photo

Фейсбук забрани публикуването на снимка, спечелила трета награда в раздела „Хора и истории“ от най-престижния фотоконкурс World Press Photo за тази година.

Кадърът, на който е представена 30-годишната проститутка от Санкт Петебруг Ася е дело на Татяна Виноградова, на практика единствената допусната от журито до финала руска майсторска на обектива. Забраната е заради последните правило, според които женски зърна могат да бъдат показвани единствено в контекст на раждане,кърмене или при протестни актове.

В конкурса , чийто победители бяха обявени на специална церемония в Амстердам през пролетта участваха 4548 фотографи от125 държави, като 16-членното жури с председател французойката Магдалена Херера от на Geo France имаше трудната задача да подбере най-добрите от 73 044 снимки.

До преди два дни изложбата с наградените снимки можеше да бъде видяна в една от галериите на Националния музей на Сингапур.
Авторката на „цензурирания“ кадър разказва историята на своята героиня с няколко думи:Ася е родена във Владивосток, прехвърля се в Санкт Петербург през 2013-а година, първоначално започнала работа като машинописка, но заради ниската заплата влязла в мрежата на сексуалните труженички.Нейната съдба в северната столица на Русия се споделя от над 50 000 жени и момичета по сметките на неправителствена организация, занимаваща се активно с тази проблематика. Виноградова е сред най - известните фотографи ,носител е на серия от награди във възможно най-престижните конкурси като   POYI, Best of Photojournalism от NPPA, Конкурс за фотожурналистика в Атланта, CPOY и Pride Photo Award и др.

Конкурсът World Press Photo се провежда неотменно от далечната 1955 година по инициатива група холандски фотографи, отличията му се сравняват по значението си с филмовите Оскари.

 
Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !