Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

НАП спи: Като Горанов ползват апартаменти над 500 висши служители. Има ли укрит данък за милиони лв.

отпечатай новината

26.11.2018 16:29 | Видян 2863 пъти | Гласували 2

НАП спи: Като Горанов ползват апартаменти над 500 висши служители. Има ли укрит данък за милиони лв.

Защо му е да живее в чужд апартамент на човек с 2 собствени, пита се в задачата по казуса с финансовия министър, който ни прати нова ревизия

Защо му е да живее в чужд апартамент на човек с 2 собствени, пита се в задачата по казуса с финансовия министър? Защо НАП не проверява още над 500 висши служители на Борисов 3 от общо 3000, декларирали пред КПКОНПИ „безвъзмездно ползване” на чужди имоти?

Ами, ако в някои казуси има укрит данък, той би бил общо за милиони лева при такъв брой на случаите, какъвто го описва авторитетният Капитал. За да ги оневини, наложително е данъчната служба да ревизира, а не само да се използва като бухалка срещу „неправилно мислещите” и да преследва медии.

В случая с Горанов, по тарифите на комплекса ЕСТЕ, където живее – става въпрос за 3600 лв. на месец и 253 000 лв. за 6 години, от които 25 300 лв. биха били данък за хазната, ако се плащаше наем. Хич да не е, 25 300 лв. – това са си 100 пенсии, или спасено болно дете, или половин годишно субсидия на ансамбъл Филип Кутев! Ако някой го е грижа, разбира се...

Много е съществено, а не е ясно защо, по декларациите, подадени през 2016 г. и за всяка предходна година, са правени проверки, а точно за 2017 г., когато близо 20% от контингента топчиновници, начело с финансовия министър, изведнъж се оказват декларирани обитатели на чужди скъпи имоти, на страницата на КПКОНПИ в графа „Проверки на НАП” има празно пространство. Не, че работата е бърза, но след месец е 2019 г... Обаче кой да ни каже защо НАП така се тутка???!!!

Нито писмено, нито устно получихме за 24 часа отговор на въпросите си от пиара на НАП Росен Бъчваров. Директно поставени, питанията ни не намериха ответ и от иначе любезната и дружелюбна г-жа Галя Димитрова – изпълнителен директор на НАП.

Нова ревизия, след като вече 25 месеца сме мишена на 10, започна срещу 19 минути, при положение, че тече обжалване на вече завършена проверка на същото дружество. Което сигурно е случайно и няма никаква връзка с разкритията ни за безвъзмездно използвания по думите на финансовия министър от самия него 180 кв.м апартамент в комплекс ЕСТЕ на братя Домусчиеви. Напомняме, че луксозният супер имот е на съпругата на бизнесмен и топмасон, който е кръстник, но не е кръвен роднина на министъра.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !