Дуа Липа снима в Олимпийския басейн в...

Дуа Липа пусна музикалния си видеоклип към най-новия си...

Средна класа е когато...

Средна класа - когато банката ви отказва кредит, поради...

Актьори дариха кръв безвъзмездно

отпечатай новината

11.12.2018 14:16 | Видян 1182 пъти

Актьори дариха кръв безвъзмездно

Актьорите Веселин Анчев, Владимир Пенев, Ирина Митева, Неда Спасова, Диана Димитрова, Васил Бинев, Ернестина Шинова подкрепиха инициатива за безвъзмездно кръводаряване.

В понеделник звездите от „Откраднат живот“ и техни колеги посетиха Центъра по трансфузионна хематология на ВМА, за да дадат кръв. След това се снимаха за спомен с най-големите си фенове сред медиците.

Актьорите дариха кръв напълно безвъзмездно и подканиха своите почитатели да последват примера им.

„Самата аз съм имала нужда от даряване на кръв и съм давала винаги, когато е било необходимо. Кръвта е живот и за да няма хора, които да изпадат в затруднение при такава ситуация, трябва да се дарява. Да помогнеш на непознат е най-истинският начин, по който можеш да помогнеш“, обясни Ернестина Шинова.

„Моят екранен герой Иво Фотев е в болница и се нуждае от регулярно кръводаряване. Реших да помогна и на него“, каза от своя страна Васил Бинев и уточни, че всеки ден над 600 души у нас се нуждаят от кръв.

В кръводарителската акция, която е организирана по случай 25 години от създаването на кръвния център на болницата, се включиха и мотористи от „Sofia Riders“.

През последните няколко години расте броят на младите хора, които даряват кръв, уточниха от ВМА.


Източник: tialoto.bg
Снимка: ВМА


 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !