Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Балкански изпълнители откраднаха песни на Цветелина

отпечатай новината

12.03.2009 17:15 | Видян 10462 пъти | Гласували 3

Балкански изпълнители откраднаха песни на Цветелина

Преди няколко седмици екипът на поп-фолк певицата Цветелина установи, че вече трета песен от последния й студиен албум “Нищо не е случайно” беше открадната. Става въпрос за баладата “Къде ли да отида”, която се е харесала на румънския изпълнител Florin Salam.

От същия албум са откраднати и песните “Рожден ден” и “Maska Tuge”, като на последната са взети едно към едно, както музиката, така и текста. “Maska Tuge” е изцяло български проект, въпреки, че песента е на сръбски език. Парчето е направено от изпълнителката Petra Lazendic от Босна и Херцеговина. Това не е първият случай в който песни на Цветелина са взимани от репертоара й.

От предишните й самостоятелни албуми също има откраднати композиции. Потърсена за коментар, цветето на фолка сподели, че вече е крайно време да си потърси правата. Както е известно тя е една от малкото наши звезди, които залагат 100% на българска авторска музика. В цялата си кариера, певицата има над 80 авторски песни и едва 4 кавърверсии, което е прецедент за българския поп-фолк.
От няколко години насам изпълнители от доста съседни на България страни започнаха да взимат български авторски композиции, което показва, че не само в България е практиката готов балкански хит да се направи наново в друга държава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !