Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Евтим Милошев: Откраднат живот се мести в нова болница

отпечатай новината

02.01.2019 10:52 | Видян 2417 пъти

Евтим Милошев: Откраднат живот се мести в нова болница

Голямата промяна в Откраднат живот този път ще дойде не от актьорския състав, а от мястото, в което ще върви основното действие и ще се развиват взаимоотношенията между образите. Те се пренасят в нова болница - нещо, за което намекна една от героините в последната серия.

"Каня лично всеки един от вас да стане част от тази болница на бъдещето", каза Ина Фотева в края на шести сезон. Прави я с парите, които наследи от съпруга си - бизнесмена Иво Фотев, който се занимаваше и с търговия с оръжия. В действителност преди около 3 месеца екипът на сериала започва да строи новото място, а веднага щом стане готово, тръгват и снимките на седмия сезон.

Болницата ще се казва Света Анастасия, като името ѝ е заредено със символика. Света великомъченица Анастасия е живяла по римско време. Мъжът ѝ е бил патриций (тоест представител на аристократичното съсловие в Древен Рим), известен с жестокостта си към нея. След смъртта му с парите, оставени от него, Анастасия се грижи за много болни хора и днес се смята за покровителка на лекари и аптекари.

"Това е библейската история и абсолютно съвпада с историята на Фотеви. Когато ние създавахме този сюжет, не сме искали да преразказваме историята на света Анастасия", обясни продуцентът на Откраднат живот Евтим Милошев. Понеже е практика и традиция болниците да се кръщават на светии, екипът му започва сериозно проучване, за да реши как да се казва новото лечебно заведение в сериала.

Попадат на историята на света Анастасия и са изумени колко много прилича тя на случващото се с героите им. "Така решихме болницата да е Света Анастасия", казва Милошев. И тя, както старата, ще е много модерна, но ще има нови кабинети и специалисти. От продукцията издават с шеговито намигване, че ще има отделение по неврохирургия, което ще позволи на лекарите "да видят какво се случва в главите на хората". И досущ като във всеки успешен сериал на Запад се появява поне по още един важен персонаж, изигран от голяма театрална или кинозвезда.

"Нямаме възможност да разказваме едновременно за всички герои. Така че в отделните сезони даваме приоритети на различни сюжети или на различни герои. Така ще бъде и в новия сезон", поясни Евтим Милошев. Той все още не издава кои ще са те, но едно е сигурно - на малкия екран ще е пак любимецът на зрителите Юлиан Вергов в образа на доцент Виктор Банков.

Успехът и интересът у зрителите е напълно достатъчна мотивация екипът на сериала да започне подготовката и на следващ сезон. Ясна е и арката, под която ще върви той Любовта лекува. "Това, от което най-много се вълнуваха зрителите за тези 300 епизода, са човешките отношения, любовта във всичките ѝ измерения - междуполова, синовна, към професията, към хората, към живота.

Когато говорим за болница, здраве, любовта е много силно лекарствено средство. Тя не е плацебо, тя реално лекува. В последния, шести сезон се говореше, че живеем в гневно, интензивно време, което ни превръща в тревожни хора. А тревогата, агресията, страхът носят негативна енергия, която разболява. Единственото средство, което може да й се противопостави, е любовта. Само тя може да ни прави мотивирани, амбициозни, жизнени, здрави", обясни продуцентът Милошев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !