Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Шаде на 60: Смела и елегантна

отпечатай новината

16.01.2019 15:14 | Видян 2289 пъти

Шаде на 60: Смела и елегантна

Всеки познава песните ѝ и кадифеният ѝ глас, а днес тя става на 60 години. Шаде е звезда, която има силно присъствие и тя изпълни света с музика, изпълнена с елегантност и кураж.

1984 година е година на диско попа. Принц, Тина Търнър, Майкъл Джексън оглавяват класациите. Шаде е малко извън рамките.

Смуут джаз, софистициран поп, музика, която е едновременно смела и елегантна. Критиката и публиката са очаровани от дебютния албум на 25-годишната Шаде през 1984 г. Най-успешното ѝ заглавие Smooth Operator се появява като третия ѝ сингъл.

Хелън Фолошаде Аду, накратко Шаде е родена през 1959 г. в Нигерия, но на тригодишна възраст майка ѝ имигрира с нея и брат ѝ във Великобритания. "Аз съм момиче от село, което на 17 г. пристигна в Лондон и прекара там половината си живот", казва тя в интервю за американска телевизия.

Англия се превръща в нейна родина. Шаде учи мода, прави музика и през 80-те години обикаля клубовете заедно с групата си. С албума си от 1984 тя влиза в класациите с нейния въздействащ джаз.

През 35-те години на своята кариера тя винаги е правела всичко прецизно. За това време тя е издала само 6 албума. Шаде дава рядко интервюта. "Когато вляза в студиото, срамът ми изчезва, правя записа и това е всичко, което давам", каза тя пред американските медии преди време.

Днес Шаде живее самотно западно от Лондон. Когато не е на турнета и концерти, се занимава с градината си и оставя феновете да я снимат, когато ходи до супермаркета.

Скоро обаче тя може би ще се завърне на голямата сцена, тъй като песента ѝ The Big Unknown е в краткия списък на Оскарите за най-добра филмова песен.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !