Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Есил Дюран израстнала в тежка мизерия

отпечатай новината

07.03.2019 11:28 | Видян 1763 пъти

Есил Дюран израстнала в тежка мизерия

Една от любимите певици на Ахмед Доган – Есил Дюран, има биография, достойна за филм. Талантливата изпълнителка рядко говори за детството си, което не само според Фройд е периодът, който формира менталността и евентуално оставя травми за цял живот.

Есил е от турски произход, а семейството й живеело в квартал в Хасково. Родителите й не разполагали с големи възможности и се налагало здраво да работят, за да изкарват прехраната си. За да може майка й да има принос към семейния бюджет, оставили малката Есил в седмична детска градина.

„Майка ми и баща ми трябваше да работят, за да имаме какво да ядем. Нямам спомен от домашен уют. Седмичната детска градина е като дом за деца без родители. Прибираш се в събота следобед и в понеделник сутринта те връщат обратно“, връща лентата певицата, цитирана от „Галерия“.

Бъдещата звезда живее цели пет години далече от дома си. Прибира се у дома едва когато трябва да тръгне на училище. Днес се опитва да открие нещо положително в тежкото си детство. Смята, че в детската градина е получила уникалния шанс да научи български, защото в дома й и в цялата махала се говорело само на турски.

Истинското име на певицата е Есмигюл Дюран, а Есил е артистичният й псевдоним. Кръстена е на едната си баба, а членовете на фамилията сменят имената си по време на т.нар. „възродителен процес“.  Баща й станал Горан, майка й – Нора, а тя – Силвия. По-късно Есил завършва естрадния отдел на Консерваторията и стартира кариерата си с джаз. Днес се изявява като дизайнер, а попфолкът отдавна не е основното й поприще.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !