На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Мъжете с дълга коса и голяма брада имат най-малките тестиси, сочи проучване

отпечатай новината

10.04.2019 17:11 | Видян 1614 пъти | Гласували 1

Мъжете с дълга коса и голяма брада имат най-малките тестиси, сочи проучване

Проучване на изследователи от University of Western Australia сочи, че мъжете с дълга коса и големи бради имат най-малките тестиси, съобщава vt.co. Изследват размерите на тестисите от повече от 100 отделни вида примати (включително човешки същества) и научават, че тестисите варират по размер и форма в зависимост от животното.

Забелязва се, че има връзка между лошо надарените мъжки екземпляри и яркия им външен вид. Те привличат погледите с по-дългата си козина или изглеждат заплашително в конкуренцията за женски. Същите фактори изглежда важат и при хората.

Като се позовава на констатациите на неговото изследване (публикувани в списанието Proceedings of the Royal Society B), приматологът и съавторът д-р Сирил Груетер заяви: „Някои имат така наречените "значки на статуса"; ефектни орнаменти, които помагат на техните носители да контролират достъпа до жени чрез заплашване на техните съперници... Тази находка ясно показва, че можете да бъдете добре украсени или надарени, но е трудно да бъдете и двете".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !