Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Хакери атакуваха Игра на тронове у нас

отпечатай новината

16.04.2019 14:54 | Видян 1282 пъти

Хакери атакуваха Игра на тронове у нас

Най-популярният телевизионен продукт в световен мащаб „Игра на тронове“ по традиция попадна под обсега на хакерите. Официалната премиера на първи епизод от осми сезон се състоя в понеделник в 4 ч. сутринта, а 19 минути по-късно вече беше наличен в родните торент сайтове.

В един от най-популярните такива в България, само през първите 10 часа, серията беше свалена около 37 000 пъти или по 62 пъти на минута, сочи проверка на „Монитор“.

За сметка на това, в платформата на НВО, чиято продукция е „Игра на тронове“, в първия час гледането беше невъзможно.

„Имайте търпение, работи се по качването на епизода. Поради армия от неочаквани натрапници, в момента водим битка. Правим всичко възможно за да победи врага и да направим епизода достъпен“, обясниха от компанията в официалната си Фейсбук страница, след като родните телеманиаци заляха социалните мрежи с негативни коментари.

Премиерният епизод за сезона сам по себе си разбуни духовете, тъй като не всички фенове получиха очакваното. Проблемът не е, че серията беше слаба, а че чакането от близо две години вдигна летвата много високо. Видяхме как Джон Сноу яхва дракон, което беше един от най-добре изпипаните технически моменти за 50 минути време.

Голите сцени и насилието поради които създателите на „Игра на тронове“ трупат едновременно критики и безкрайни симпатии, бяха постни.

Равносметката, която средностатистическия фен може да си направи, е, че Церсей ще е в основата на голяма част от предстоящите важни събития във Вестерос и околностите. Оказа се още, че тя иска на тепсия главата не само на брат си Тирион Ланистър, а и на своя близнак, любовник и баща на мъртвите й деца – Джайм.

Другата основна нишка ще се завърти около Джон, който тъкмо научи, че по рождено право трябва да вземе цялата власт на своята леля и настояща изгора – Денерис Таргериан.

Свежа глътка въздух предостави Аря Старк, изиграна от вече порасналата Мейзи Уилямс. Всяка сцена с нейното участие гъделичка с черен хумор и точната доза сарказъм.

Нежната част от аудиторията пък остана разочарована, че актьорът Николай Костер-Валдау, който върти меча на Джайм Ланистър с една ръка, се появи само за няколко секунди.

Не липсваха и защитници на старта на осми сезон. „Не знам защо толкова се оплаквате. Имаме още 5 цели епизода, няма за какво да бързаме“ и „Много недоволство. Не знам какво очаквате. Денерис да излезе от екрана, а вие да сте Джон Сняг ли? Бъдете реалисти!“, гласят част от коментарите във Фейсбук.

Някои от потребителите в социалните мрежи негодуват и от времетраенето на първия епизод от дългоочаквания финал, тъй като преди време беше обявено, че сериите ще са по 90 минути. Наскоро обаче от НВО обявиха времетраенето на всеки един от шестте епизода:

    08х01 – 54 мин
    08х02 – 58 мин
    08х03 – 82 мин
    08х04 – 78 мин
    08х05 – 79 мин
    08х06 – 79 мин

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !