Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

HBO забрани на Тръмп да ползва фрази от Игра на тронове

отпечатай новината

19.04.2019 13:55 | Видян 1346 пъти

HBO забрани на Тръмп да ползва фрази от Игра на тронове

Ръководството на американския телевизионен канал HBO се изказа против използването от страна на президента на САЩ Доналд Тръмп на фрази от сериала Игра на тронове и позоваването на поредицата в политическите му изказвания.

"Въпреки че разбираме ентусиазма, предизвикан от Игра на тронове при стартирането на последния му сезон, ние, както и преди, предпочитаме нашата интелектуална собственост да не бъде използвана за политически цели", заявяват ръководителите на HBO, пише агенция Блумбърг, цитирана от БТА.

Тръмп неведнъж се позоваваше на телевизионната поредица в своите съобщения в социалните мрежи. В четвъртък държавният глава на САЩ публикува на страничката си в Туитър фотоколаж, в който той използва фирмения шрифт на Игра на тронове. Постът беше свързан с публикуването на доклада на специалния прокурор Робърт Мълър за предполагаемите връзки на Тръмп с Русия.

Американският президент неведнъж е употребявал фрази от сериала. През месец януари, във връзка с плановете си за изграждане на ограда на мексиканската граница, той написа: "Стената е близко!" Това напомня култовия израз "Зимата е близко", който се използва в сериала.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !