Ривиерата е по-изгодна от Банско и...

Френската Ривиера е най-красива, най-достъпна финансово...

Ето защо всъщност има носталгия по...

Ако беше доживял до наши дни, социализмът в България...

Памела Андерсън посети Джулиан Асандж в лондонския затвор

отпечатай новината

08.05.2019 10:02 | Видян 1252 пъти

Памела Андерсън посети Джулиан Асандж в лондонския затвор

В кратка поява пред съда чрез видеовръзка от затвора миналата седмица самият той потвърди, че не иска да бъде екстрадиран. Очаква се делото да продължи до 1 година.

"Асандж е невинен, добър човек и е невероятна личност. Обичам го", заяви Андерсън пред репортери, след като заедно с главния редактор на Уикилийкс - исландския разследващ журналист Кристин Храфнсон - се срещнаха с Асандж в затвора Белмарш.

"Това ще е продължителна борба и той се нуждае от цялата подкрепа, която би могъл да получи", заяви 51-годишната Андерсън, подкрепяла основателя на Уикилийкс при посещенията в посолството.

"Той пожертва толкова много, за да извади истината на бял свят", заяви актрисата и допълни, че й е призляло след срещата си с Асандж в затвора.

Храфнсон каза, че е бил потресен да види своя приятел - интелектуалец и журналист - в строго охраняван затвор. Той отбеляза, че Асандж е отслабнал физически, но духът му е висок.

"Може да е притиснат, но не е сломен. Изключително жилав човек. Знае, че не е извършил нищо нередно", допълни той.

Белмарш е строго охраняван затвор с капацитет до 910 затворници, сред които има и такива, породили голям медиен интерес. Сред тях беше Роналд Бигс - един от извършителите на обира на пощенския влак от Глазгоу до Лондон през 1963 година, починал през 2013 година.

Правителството на САЩ обвинява 47-годишния Джулиан Асандж в заговор с бившия анализатор от американското военно разузнаване Челси Манинг за публикуването през 2010 г. на секретни документи. Австралиецът в затвора, откакто на 11 април полицията го изведе от еквадорското посолство в Лондон, където прекара 7 години, за да избегне арест.

Източник: Гласове

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !