Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Лили Иванова взе за 31 000 лв. жилище от Соф. имоти

отпечатай новината

15.05.2019 17:51 | Видян 3017 пъти

Лили Иванова взе за 31 000 лв. жилище от Соф. имоти

Сделката е изповядана на цена под половината от данъчната стойност от 71 895,50 лв., пазарната е 5,5 пъти по-висока

Апартаментгейт не засяга само политиците, а и онези, които знаят как да си искат от тях. СЛАВА разкри още през 2006 г., а прокуратурата започна да разследва през 2014 г. скандална имотна сделка на певицата Лили Иванова.

През 2001 г. тя успява да убеди тогавашния кмет на София Стефан Софиянски, че желае общината да й дари апартамент, но не в кой да е квартал, за да основе детска певческа школа.

Градоначалникът възлага задачата на общинското дружество Софийски имоти, което по онова време е във вихъра на всякакви прехвърляния и продавания на първокласни имоти. То намира току-що построена престижна кооперация, в която получава апартамент срещу терен, като го отделя за певицата.

Точно преди коледните празници на 2001 г. подаръкът от софийските данъкоплатци е поднесен на певицата, която така и не прави детска школа, но се сдобива с престижна недвижима собственост в най-скъпата зона на града под Японския хотел на символична цена.

При положение, че нейните съседи плащат за имот абсолютно идентични на дадения й от общината 171 200 лв., поради новото строителство със супер високо за времето качество, за Лили Иванова оценката на Софийски имоти е повече от скандална. Нещастните 31 730 лв. за дадените не на шпакловка 107,11 квадратни метра на тихата и спокойна елитна улица Кожух планина №10-12.

За всички ще стане ясно за колко ощетяваща софийските данъкоплатци сделка иде реч, след като разберат, че данъчната оценка на имота – а, както е известно тя винаги е занижена с пъти спрямо реалната пазарна цена, е 71 895,50 лева.

Апартаментът, не й трябва като жилище, тъй като Лили Иванова си има лично в кооперацията на Политбюро на улица Оборище. То пак е придобито от властта: като снаха на заместника на Тодор Живков - Пеко Таков, и съпруга на сина му – тв звездата Янчо Таков, който и досега се шегува: „Мани, тя ме доведе от Кубрат на Оборище”, намеквайки откъде е взел булката си – от дълбоката провинция.

Интересно е да се знае, че отново с политически връзки Лили Иванова, както сама признава, успява да вземе жилището след развода, въпреки че по тогавашното и по сегашното законодателство семейната имуществена общност се дели по равно.

Тя се сеща да ангажира с каузата си не кого да е, а лично тогавашния министър на правосъдието – рекордьорката по стаж в това кресло с невероятните 28 години Светла Даскалова, която й урежда въпроса. Общото между двете, освен женската солидарност, е фактът, че членуват в присъдружната на БКП партия по време на Живковия режим – на днешен език „коалиционния партньор” - БЗНС – Български земеделски народен съюз. Нейните членове са известни при соца с изключителната си грижа да се уреждат с престижни и скъпи имоти, които им осигуриха и плавния преход след края на соца, когато не обедняха.

Но нека от политбюровската кооперация на ул. Оборище, да се върнем в новобогаташката на ул. Кожух планина!

Певицата Иванова превръща апартамента на пъпа на Лозенец в офис, където кани музиканти, продуценти и журналисти, та даже понякога ги черпи с по един залежал шоколадов бонбон. Не и талантливи деца, които да обучава.

Нейни съседи от китната кооперация, пред която по онова време – не като сега, има градинка, а не кооперация откъм възловата за Лозенец ул. Богатица, никак не помнят с добро съжителството.

Звездата отказва месеци наред да плаща входните такси от тридесетина лева за поддръжката на елитното, облечено в скъп камък антре и стълбище на кооперацията, оправдавайки се, че има турнета и не търка.

А комшиите са сериозни хора – основният съветник на тогавашния премиер, преуспяващи бизнесмени и бизнесдами, които могат да си позволят високите цени на недвижимата собственост в клубната обител.

Явно отношенията между съседите достигат до такава фаза, че на 31 януари 2007 г. Лили Иванова продава апартамента, който е взела с политически връзки на скандална цена уж за детска школа, а всъщност използва като офис на някоя си Божанка Георгиева.

Не е ясно на каква точно реална цена 49-годишната дама купува апартамента – този урок вече го научихме покрай сделките с имоти на политиците от Апартаментгейт, но пазарната по онова време вече се е удвоила спрямо първоначалните 171 200 лв. и вече е достигнала 350 000 лева във върховната година на икономическия бум и цените на недвижимите имоти.

По данни на прокуратурата, чистата печалба на Лили Иванова е възлизала на 150 000 лв, за което се съди по официалните документи, или поне така цитират фактите медиите, проследили делото Софийски имоти през 2014 г. и публикували информации за него.

Снимки вижте ТУК!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !