Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Jeremy? са големите победители в конкурса Пролет 2019 на БНР

отпечатай новината

21.05.2019 16:14 | Видян 881 пъти

Jeremy? са големите победители в конкурса Пролет 2019 на БНР

Музикантите от група Jeremy? се окичиха с голямата награда от юбилейното издание на конкурса „Пролет 2019“, организиран за 50-и път от Българското национално радио. Ерсин Мустафов, Ташо Колев, Росен Ватев и Емо Бонев триумфираха с песента си Day After Day, писана специално за форума в продължение на около година.

Музиката на парчето е дело на Мустафов и Колев, а текстът – на Мустафов и Гергана Нойква. Така, Jeremy? си завоюваха правото да се включат във фестивала „Евросоник“ в холандския град Грьонинген. Освен първата награда на журито, инди-рок групата спечели още приз, както на музикалната, така и на журналистическата гилдия.

Много изненадващо, за първи път ни се случва нещо подобно – взехме три награди от самия конкурс, присъдени от три различни комисии.

Чудехме се дали имаме шанс за някаква награда… и е много изненадващо да получим три награди, може би най-стойностните в целия конкурс“, призна Мустафов пред БНР.

В рамките на 50-то издание на „Пролет“, със специалната награда за участие в тазгодишното издание на Радио Парк фест, който ще се проведе през юни, спечели група IVA. Слушателите на БНР отличиха Saint Electrics и песента им Inside my dream.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !