Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Островът, по който заснеха сериал с ново издание

отпечатай новината

31.05.2019 10:18 | Видян 1315 пъти

Островът, по който заснеха сериал с ново издание

Очаквайте новото издание от 4 юни. По романа е заснет детският сериал Островът на сините птици. Припомнете си една любима история с аромат на море и лято.

С настъпването на лятото и по повод Деня на детето БНТ ще зарадва зрителите с нов сериал по мотиви от романа Островът на Александър Секулов, а Издателска къща Хермес ще изненада читателите с ново издание на романа.

На 1 юни от 14,00 часа писателят ще се включи в Пролетен базар на книгата 2019 г. и ще очаква всички малки и големи читатели на щанд №325. Всяко лято тринайсетгодишният Николас, цар на войната, и опасният инат Алекс, на осем години, прекарват ваканцията си на малък гръцки остров.

Там живее техният добър приятел, албанчето Армандо – цар на мира. Неочаквано на острова пристигат техни връстници за международен курс по подводно гмуркане.  Между двете групи започва безмилостно съперничество.

Истинска битка. Не само кой да владее загадъчната скала в морето, но и за сърцето на една кралица с присмехулни очи. Всяко дете е само срещу всички, а всички – заедно срещу опасната буря.

Докато момчетата не разберат със сърцата си, че любовта е само едно щастливо корабокрушение, в което се молиш да не те открият. Първият епизод на 8-серийния игрален филм Островът на сините птици, създаден по мотиви от книгата, ще бъде излъчен на 1 юни.

Режисьори са Кристина Грозева, Петър Вълчанов, а в главните роли ще бъдат: Матей Бърнев, Деян Профиров, Калоян Христов, Ирина Вълкова, Антониа Димитрова.

И сериалът, и книгата проследяват едно приключение, пропито с аромат на лято море и безгрижно детство. Една вълнуваща история, в която цялото семейство може да се потопи. Александър Секулов е автор на романите Колекционер на любовни изречения, Малката светица и портокалите, Господ слиза в Атина, Гравьор на сънища, и Скитникът и синовете.

Издал е поетичните книги Карти и географии, Възхитително и леко, Море на живите, Хроники и химни. Драматург е на Драматичен театър – Пловдив, отличен с награда Аскеер за драматургия за пиесата Няма ток за електрическия стол и Дебелянов и ангелите. Носител на националните награди за поезия Христо Фотев, Николай Кънчев, Перото, Иван Николов.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !