Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Турция пуска игрален филм за Наим

отпечатай новината

04.06.2019 15:24 | Видян 631 пъти

Турция пуска игрален филм за Наим

Продуцентската компания Студиа за дигитални изкуства (Dijital Sanatlar Yapımevi) пусна първия тийзър на очаквания с голям интерес биографичен филм за покойния легендарен щангист Наим Сюлейманоглу. В неговата роля ще се превъплъти 20-годишният актьор Хаят Ван Ек, който е роден в Амстердам в семейство на холандец и туркиня.

Продуцент на лентата е Мустафа Услу, чийто последен филм за една от звездите на турската музика Мюслюм Гюрсес бе гледан от рекорден брой зрители. Режисьор на филма е Йозер Фейзиоглу, а консултант е братът на Наим Мухаррем Сюлейманоглу, също щангист и треньор, пръв помощник на брат си приживе.

В продукцията са ангажирани известни турски актьори.
Ролята на бащата на Наим е поверена на актьора Йеткин Дикинджилер, известен изпълнител и в турските сериали.

В ролята на майката на Наим ще се превъплъти Селен Йозтюрк. Ролята на първия треньор на Наим, роденият в България щангист Енвер Тюркилери, който се изселва в Турция през 1989 г., ще бъде поверена на Гюркан Уйгун.

Ще има още много известни турски актьори, а снимките са правени в България, Турция и Азербайджан.

Бягството от България, спортната кариера в Турция, срещи и събития, личности, белязали живота на Наим Сюлейманоглу ще бъдат пресъздадени на екрана, посочват от продукцията.

В спортната си кариера Наим регистрира 47 световни рекорда, три олимпийски титли, шест европейски и седем световни титли. Той ще в историята като единствения досега спортист, успял да вдигне тежест, надхвърляща три пъти собственото му тегло.

Междувременно регионалният сайт rodopi24.blogspot.com съобщи, че предстои издигането на двуметрова статуя на Наим в Момчилград. Това ще стане по време на десетата международна среща на момчилградчани Момчилград винаги в сърцето ми.

Паметникът ще бъде поставен пред спортния комплекс, който носи името на Наим Сюлейманоглу. Постаментът от стоманобетон е вече готов. Фигурата на щангиста също е изработена. Тя е от месинг и ще бъде висока 2,20 метра. Височината на паметника с постамента ще е около 3 метра. Постаментът ще бъде облицован със сив измирски мрамор.

Видео вижте ТУК!

Източник: offnews.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !