Как ултра редките сиамски близначки...

Най-известните сиамски близнаци в Америка се завръщат...

Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Си Ен Ен нареди попарата сред най-екзотичните закуски в света

отпечатай новината

17.06.2019 11:37 | Видян 686 пъти

Си Ен Ен нареди попарата сред най-екзотичните закуски в света

В статия за кулинария традиционното за нас ястие е споменато наред с тунизийската супа от леблебия и украинските сирники

Си Ен Ен нареди българската попара сред най-екзотичните закуски в света. В статия за кулинария Каси Барбър я слага в компанията на тунизийската супа от леблебия, украинските сирники, японския омлет тамагояки и етиопското дженфо.

Освен нас, и швейцарците похапват полезна каша – с овес, плодове и ядки. В Мароко утринната трапеза включва багрир - тънки палачинки от грис на дупчици, в Турция – питки със сусам. В Германия е задължително да има вурст – братвурст, вайсвурст, лебервурт.

"Попарата се познава не само в България, но и в Македония и Сърбия. У нас си го правим със сухия хляб, като два дни го оставяме да престои. След това му слагаме прясно мляко, масло и потапяме хляба, когато млякото е завряло", обясни шеф Иван Манчев в ефира на "Събуди се" за начина, по който се приготвя екзотичната българска закуска. И отбеляза, че е много важно хлябът да бъде попарен, а накрая да сложим захарта.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !