Плановете на Кейт и Уилям за таен...

Принц Уилям и Кейт Мидълтън кроят изненадващи планове да...

Призовавам кмета Терзиев да направи 2...

"Внасям писмено предложение в СО" Призивът на...

Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019

отпечатай новината

18.06.2019 16:13 | Видян 670 пъти

Манол Лазаров е българският World Class Барман за 2019

В Music Jam се проведе Националният финал на World Class Барман на годината – най-престижното състезание за бармани в света. След безброй часове зад бара и два дни, изпълнени с предизвикателства и коктейли от световна класа, до заветната финална четворка достигнаха Герман Гочев от The Martini, Варна, Манол Лазаров от Sputnik, София, Николай Вангелов от Crystal, София, и Павлин Иванов от Planet Club, София.

Сред десетимата финалисти, които представиха своите умения пред звездното жури – Макс Ла Рока и Джакомо Джаноти, бяха Иван Маринов от The Martini, Варна, Илиян Илиев – One More Bar, София, Любомир Антов – V.Bar, София, Милен Джанзов – Vogue, Велико Търново, Никос Хляпас – Lili Pham, София, и Явор Марков – The Martini, Варна.

В първия ден от финала барманите доказаха своите експертни познания за невероятните вкусове, преплитащи се в Johnnie Walker Black Label в предизвикателството My Mixer Live. Future Signature ги предизвика да създадат и представят футуристичен коктейл, който олицетворява собствения им стил и визия за бъдещето на техния бар.

За финал предизвикателството Cocktails & Food Pairing изпита уменията им да комбинират апетитни ястия с неустоими коктейли. Четиримата финалисти, събрали най-много точки, получиха задачата да вдъхнат живот на свой собствен pop-up бар, посветен на темата и марката, която жребият им отреди, за отрицателно време и максимален резултат.

Между стените на Music Jam гостите на финала се потопиха в света на джин Tanqueray No.TEN с бара на Павлин Иванов – LimeLight, понесоха се на вихъра на The Windmill от Манол Лазаров и водка Ketel One, опитаха от американския вкус на бърбън Bulleit в American Oak бара на Герман Гочев и завършиха вечерта в Nightz Cap с ром Zacapa и коктейли от Николай Вангелов.

За втора поредна година публиката сподели своите впечатленията и подкрепи своя фаворит като гласува за любим бар. Тази титла отнесе Герман Гочев и American Oak бара на Bulleit. Естествено кулминацията на вечерта бе връчването на статуетката и приза World Class Барман на годината.

Посланикът на World Class за България Николай Нейков благодари на всички участници за месеците усилия и креативност и на всички гости, които ги подкрепиха. В 23:00 часа разбрахме името на новия World Class Барман на България – Манол Лазаров.

Манол работи в Sputnik от 2018 и е сред финалистите на World Class за първа година. Той ще представи България и своите коктейлни творения пред бар експерти от цял свят на световния финал в Глазгоу, Шотландия, през септември.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !