Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Всяка трета жена излиза на среща само заради безплатното хранене

отпечатай новината

24.06.2019 11:35 | Видян 922 пъти

Всяка трета жена излиза на среща само заради безплатното хранене

Всяка трета жена излиза на среща само заради безплатното хранене, според ново проучване на Azusa Pacific University, публикувано в Social Psychological and Personality Science.

Терминът Foodie call означава човек, който си урежда среща с някого, от когото не е романтично заинтересован, а единствено, за да похапне. Две онлайн проучвания на психолози установиха, че между 23% и 33% от жените твърдят, че са участвали в Foodie call.

Жените, които показват високи резултати по трите "тъмни" черти на личността - психопатия, макиавелизъм и нарцисизъм - най-вероятно биха се включили в такава среща и намират това за социално приемливо.

Жените, които вярват в традиционните роли на половете - например, че мъжете трябва да бъдат глава на семейството и жените трябва да бъдат домакини - също са по-склонни към Foodie call.

Първото проучване обхваща 820 жени, като 40% съобщават, че са неженени, 33% са женени, а 27% посочват, че са във връзка, но не са женени.

Общо 85% заявяват, че са хетеросексуални и те са в центъра на изследването. Почти една четвърт (23%) от жените в първата група разкриха, че са излизали на такава среща.

Повечето го правят от време на време или рядко. Въпреки че жените, които се занимават с Foodie call смятат, че това е приемливо, повечето от изследваните жени твърдят, че тези срещи са изключително неприемливи.

Второто проучване анализира 357 хетеросексуални жени и установи, че 33% от тях са участвали в среща за храна.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !