Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

София, Слънчев бряг и Варна са най-популярните дестинации у нас според Трипадвайзър

отпечатай новината

08.07.2019 13:51 | Видян 1626 пъти

София, Слънчев бряг и Варна са най-популярните дестинации у нас според Трипадвайзър

Кои са най-харесваните и популярни дестинации в България според световноизвестното туристическо приложение Трипадвайзър, ползвано от милиони потребители? Класацията е направена благодарение на специален алгоритъм, който анализира милионите отзиви и рейтинги за хотели, ресторанти и атракции, събрани от туристи, използващи приложението по целия свят.

Стотици хиляди туристи са дали своите коментари за възможностите за почивка у нас и условията на хотелите, където са отседнали. Най-популярната дестинация в България е София.

В платформата са посочени 140 хотела за настаняване, които са събрали над 30 000 коментара.

Помещенията под наем са 266, а коментари за 1 226 ресторанта в столицата са оставили 64 593 души. На второ място в престижната класация е Слънчев бряг с 231 хотела, получили 46 000 мнения на гости. На призовото трето място е Варна. Морската ни столица се преоткрива от все повече туристи, които благодарение на полетите от нови дестинации пътуват директно до летището във Варна.

ТОП 5 допълват Пловдив и Банско. Прави впечатление, че при южното Черноморие Слънчев бряг, Свети Влас и Несебър бият по популярност Бургас, а на Север Балчик (13 място), Кранево (28 място) и Каварна (34 място) са по-известни от Албена (38-ма позиция).

Другите ни два големи курорта – Златни пясъци и Св. Св. Константин и Елена са съответно на 12 и 25 място. От планинските курорти най-напред е Банско – на пета позиция. Боровец е 17-ти, а Пампорово – на 21 място.

Изненадващо Перник е №7 в класацията по популярност в България

На крачка от ТОП 50 остават Хасково, Кошарица, Сарафово, Добрич и Синеморец. А кои са в ТОП 50?

продължи >>

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !