Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Кание стана милиардер

отпечатай новината

10.07.2019 12:36 | Видян 1438 пъти

Кание стана милиардер

Досущ като съпругата си Ким Кардашян, Кание Уест знае как да прави пари. И то не само от музиката си! Империята на рапъра, базирана на линията му кецове Yeezy, която бе създадена в колаборация с Adidas е оценена на милиард и половина долара, пише Forbes, на чиято последна корица е.

Само през последната година Уест е спечелил около 150 млн. долара от бизнеса си с обувки. Оказва се, че певецът е доста пресметлив бизнесмен. През 2013 той премести линията си от Nike към Adidas и се спазари да получава по 15% за всяка покупка, плюс допълнително заплащане за маркетинговите му активности. За сравнение – Майкъл Джордан прибира едва 5% от линията си Air Jordan, която прави приходи от около 3 милиарда на компанията майка.

Кание често описва своите кецове като „Ламборджинито на обувките“. Самият той открай време се вихри на модното поприще не само с обувки, а и спорадично с колекции. Говореше се, че от време на време той консултирал и изгората си как да се облича. Бизнесът на Уест претърпя драстичен обрат.

През 2016 звездата помоли Марк Зукърбърг да инвестира 1 милиард долара в идеите му, като твърдеше, че е в дълг от 56 млн. долара. Facebook създателят му отказа. Това не уплаши Кание и той все пак се стегна и успя не само да върне дълга си, но и да натрупа над милиард.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !