Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

100 лв. отнемат от парите на инвалидите с асистент, въпреки еврофинансирането

отпечатай новината

22.07.2019 14:49 | Видян 796 пъти

100 лв. отнемат от парите на инвалидите с асистент, въпреки еврофинансирането

100 лв. ще си плащат от своите мизерни доходи инвалидите с повече от 95% нетрудоспособност, ако искат да продължат да използват финансираната от Европейския съюз услуга Асистент. Социални служители вече обикалят болните и преимуществено възрастни хора с нещастни доходи, за да ги рекетират сами да подпишат предварително съгласие за това.

По незнайно чие мъдро предложение държавата, която вади наведнъж 3 млрд.лв. за некомплектовани нови самолети, хвали се с 3,2 млрд. лв. излишък и тегли ПОЛОВИН МИЛИАРД ЗАЕМИ ЗА 10 ДНИ, ще спестява от 1 септември именно от инвалидите и не по-малко мизерстващите им асистенти.

Нормативният документ още е предложение. Напомняме, че в нарушение на закона, социалното министерство не изплаща на всички инвалиди с над 95% увреждания максималните помощи за чужда помощ. Повечето получават не 198, а малко над 100 лв. на месец. Години наред хора, които да се грижат за най-онеправданите членове на обществото, получават минималната месечна работна заплата, за да извършват благородната дейност.

В огромната си част асистентите са хора, загубили работа няколко години преди пенсия, младежи, които не могат да си намерят работа или пенсионери с близки до минималната помощ на месец. Всичко това се финансира от Европейския съюз и макар и тромаво системата работи.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !