Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Върнаха лиценза на Пулев

отпечатай новината

23.07.2019 13:55 | Видян 1241 пъти

Върнаха лиценза на Пулев

Спортната комисия на Калифорния върна предсрочно лиценза на българския боксьор Кубрат Пулев на свое заседание в Сан Диего в понеделник сутринта. Решението беше единодушно. Ако Пулев обаче отново извърши подобно нарушение, лицензът му ще бъде отнет доживот.

Наказанието му заради скандала с целувката изтичаше през септември, но на предишното си заседание от Комисията даде знак, че са склонни да върнат предсрочно лиценза на Кобрата, ако той премине курсове срещу сексуалното насилие, плати глоба от $2,500 и се яви пред Комисията през юли. Той премина два курса срещу сескуален тормоз, единията специфично насочен към жените репортери.

Пулев закъсня с няколко минути за началото на заседанието. Преди решението той отговаряше на въпроси на членовете на комисията.

“Първо трябва да кажа още веднъж, че съжалявам за целувката. Много съжалявам за целувката. Искам да се извиня на г-ца Равало, това беше моя грешка, 100%.”, започна боксьорът.

“Аз научих много от тези курсове и дълго мислех върху грешката ми. Знаех го и преди, но сега съм сигурен, че тове е голяма грешка за мен и аз никога не бих го направил отново, защото е грешка,” допълни Пулев.

“Аз научих, че трябва да имам повече уважение към жените. Това е изводът, който си направих. И не само аз, но всички хора трябва знаят това, че много хора не знаят, защото не се говори за това,” заяви Пулев в отговор на въпроса какво се е променило за него от последното заседание на Комисията.

Пулев се съгласи да участва в кампания за превенция на сексуалното насилие. “Мога да бъда лице, ако това ще е добре за кампанията”, потвърди Кобрата и обеща, че ще преведе на български статусите си в социалните мрежи по темата за сексуалния тормоз. В момента те са само на английски.

Репортерката Дженифър Равало и нейната адвокатка Глория Олред присъстваха на заседанието и поискаха допълнително наказание за Пулев и неговият промоутър Боб Аръм от “Топ Ранк” заради интервю, в което Аръм омаловажава случката с целувката между боксьора и репортерката.

В интервюто пред IFL TV г-н Аръм определи случая с целувката и наказанието със спрения лиценз на Пулев като “пълна лудост”, а според него българинът “не е направил нищо лошо”.

Комисията обаче отказа да накже Аръм, който не присъстваше на заседанието. Той също е участвал в единия семинар срещу сексуалния тормоз, който посети и Пулев.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !