Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Ванга не вярвала на зодиите и асторолозите

отпечатай новината

07.08.2019 11:08 | Видян 3810 пъти

Ванга не вярвала на зодиите и асторолозите

Филм за 100-годишнината от рождението на Ванга беше най-гледаното предаване в Русия преди 8 години, а оттогава името и псевдопрогнозите й завладяха също британските и американските медии. Около юбилея на пророчицата големите канали в необятната държава, която заема 1/6 от сушата на планетата Земя се скъсаха да въртят собствени разследвания за мистериите около нея. Доста от нещата са неизвестни и у нас. А причината е проста – нито българската телевизия, нито българската държава се сетиха да почетат Ванга или поне да се рекламират по света чрез нея. На фона на катастрофалния зимен сезон в Банско и сринатия от гръцката криза туризъм на Сандаски това беше тъпо. Не че около 15-годишнината от смъртта й някой си е мръднал пръста.
Най-скандални са отношенията на Ванга с руската гадателка Тамара Глоба. Не е тайна във висшите кръгове, че именно тя е автор на личните хороскопи на експрезидента Георги Първанов и неговото семейство. Съпругът й Павел Глоба пък се опита да отгатне резултата от изборите през лятото на 2009 г. И се провали тотално, защото според него Бойко Борисов нямаше да стане премиер, а Станишев оставаше на поста.

Дали двамата руснаци са посъветвали държавния ни глава да измисли формулата за смесен мажоритарно – пропорционален вот, не е ясно, но е много вероятно. Но именно тя качи местата на ГЕРБ в парламента от 103 на 117 и стана възможно създаването на кабинета Борисов 1.

Тамара Глоба идва на посещение при Ванга. Идеята й е да си направи последваща реклама в Русия като наобиколи медиите и започне да разказва колко е близка с българската оракулка. За доказателство е заредила с много лента фотоапарата си и мечтае да се нащрака до насита с петричката врачка.
Само че гадателката на Първанов удря на камък. Тя получава среща с Ванга. За нашата предсказателка е интересно от човешко любопитство да усети има ли наистина дарба рускинята. В онези години Глоба вече се е прочула в нашата страна с вещаенето на човешки съдби и световни промени по картата на звездното небе. Ванга по принцип никак

не обича астролозите

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !