Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Идрис Елба открива лятното кино в Бургас

отпечатай новината

19.08.2019 11:39 | Видян 465 пъти

Идрис Елба открива лятното кино в Бургас

Идрис Елба и филмът с негово участие „Денят на бастилията“ ще дадат старт на лятното кино в Бургас от 20 ч. тази вечер. Входът към прожекциите е напълно безплатен, а най-големият екран на открито у нас (с площ от над 100 квадратни метра) ще забавлява любителите на седмото изкуство в морския град в продължение на шест поредни уикенда.

„Възвишение“, „Легенда“, „Кецове“, „Дом Хемингуей“, „Стъпки в пясъка“ и „Хрониките на Ридик“ са само част от заглавията, които ще бъдат излъчени на лятното кино. Всяка от прожекциите ще посреща ентусиастите с 300 седящи места.

До отварянето на лятното кино се стигна, след като в продължение на повече от месец жителите на Бургас и региона имаха възможност да гласуват и изберат обществената кампания, която да бъде реализирана в града. Това бяха изграждане на мобилна обсерватория в Морската градина, лятно кино в Морската градина или плажен спортен комплекс на Централния плаж. В полза на филмовото представяне под открито небе гласуваха най-много – 44% от хората.

Кампанията е подкрепена и от известния бургазлия – актьора Димитър Рачков, който участва в клиповете на инициативата за социални летни преживявания.

Преди всяка прожекция зрителите ще могат да участват в интерактивна игра, в която през своите смарт устройства ще отговарят на въпроси, свързани с предстоящия филм. Наградите в кратките куизове с кино въпроси ще бъдат безплатни пуканки и колекционерски кенове „Бургаско“.



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !