Сребърният медалист от Евровизия 2024...

Baby Lasagna, който завърши втори на конкурса в Малмьо,...

Отиде си майката на Веско Маринов

Тази нощ е починала майката на обичания български...

Група Sevi: Днес големите в рока са пример за дисциплина

отпечатай новината

05.09.2019 16:07 | Видян 781 пъти

Група Sevi: Днес големите в рока са пример за дисциплина

След по-малко от седмица българската група Sevi ще сподели най-голямата сцена у нас, тази в „Арена Армеец“, със звездите Evanescence. Връзката помежду им обаче съвсем не е от вчера. Само преди няколко месеца родната банда пусна сингъла си To Hell and Back с китаристката на американците Джен Маджура.

„Мисля, че една от причините да сме част от концерта е точно това парче“, заяви вокалистката на Sevi Светлана Близнакова и побърза да уточни „Но колкото да ни се иска на нас музикантите, такива решения не зависят от личните симпатии на който и да е от групата, а се взимат от мениджмънта на бандата“.

Всъщност двете групи, освен че са близки стилово, се познават от две години, когато делят сцена на фестивала Hills of Rock в Пловдив.

Тогава мениджърът им лично дойде да ни поздрави след нашето участие, както и самата Ейми (б.а. Ейми Лий – вокалист на групата), а пък от Джен разбирам, че общият ни проект също се е харесал на останалите от бандата

споделя родната фронт дама. Тога започва и приятелството им с китаристката Джен Маджура, с която поддържат връзка онлайн. Щом започнали да пишат песните за новия албум Follow Me, който излезе през март тази година, се появила и идеята да поканят Джен към някое парче. „Коментирахме с китаристката Александра Зернер, с която работихме по аранжиментите, че може би To Hell and Back е именно това, което ще впечатли Джен най-много и наистина тя го хареса“, разказва Севи. Записват дистанционно, но за снимките на клипа американката изявява желание и идва за няколко дни в София за да се присъедини към бандата.

За всички фенове, които тайно или гласно се надяват Sevi и Evanescence да се качат едновременно на сцената, вокалистката Светлана дава надежда: „Надявам се да направим заедно с Джен To Hell and Back, но още сме в преговори, защото зависи от много други организационни неща“.

Новият албум на Sevi, освен че е по-зрял и изпипан (все пак са работили година и половина по него), съдържа още един диамант от чужди земи. Дуетът The Art of War е записан с фронтмена на шведските симфоник-метъл звезди Therion – Томас Викстрьом. Това е и първият дует в кариерата на Светлана, която иначе, заедно с групата си, е делила сцена с не една или две световни звезди като Europe например, а с Nightwish успяват да разделят само съблекалня, тъй като така и не излизат да свирят преди тях. „От тези групи се учим на огромната дисциплина и отговорност към музиката и феновете. Спомням си една случка със Sabaton на Каварна рок фест през 2014 г. Мениджърът им дойде, каза нещо, за две минути те като войници станаха под строй и тръгнаха с него. Всички големи групи, с които сме свирили са така.

Тези истории от 80-те за купони с момичета и алкохол преди концерта, вече ги няма. За да си адекватен и да издържаш на напрежението и пътуванията е задължително да си дисциплиниран, отговорен, сериозен и в час", категорична е Светлана, която работи освен по нови парчета с групата и по свой собствен албум.

Той пак ще излезе под клеймото на Sevi, защото тя няма намерения да се дели от бандата, но ще бъде акустичен, личен и лиричен. Ако всичко върви по план тази различна тава трябва да е на пазара през 2020 г. А до тогава групата ги очаква много свирене. Веднага след концерта в „Арена Армеец“ отлитат за Атина, за да се включат в рок фест на открито в центъра на града на 14 септември, след което се връщат и започват да редят новия сетлист за зимните клубни участия.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !