Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Седмица на модата Ню Йорк: Политиката в модата

отпечатай новината

10.09.2019 15:49 | Видян 1391 пъти

Седмица на модата Ню Йорк: Политиката в модата

Чували ли сте някога твърдението, че политиката и модата не се смесват и нямат общо? Е, сега ще станете свидетели на обратното.

Седмица на модата в Ню Йорк откри своя моден подиум за новата колекция за пролет-лято 2020 на Prabal Gurung. Неговото ревю може да се опише с едно изречение, което се превърна в основна тема, послание и вдъхновение:

„Кой трябва да бъде американец?“

Дизайнерът, който е непалски имигрант, поставя своята политическа позиция много ясно и негласно заявява, че ако някога е имало притеснение относно смесването на модата с политиката, то в днешно време е заменено с далеч по-сериозни неща.

Самият Прабал отбелязва своята 10-та юбилейна годишнина този сезон, след дебютът му на модния подиум, като избра да посвети тази колекция на историята на американската мода.

Изделията на модната къща събират на едно дрехите, на които самият той е посветил живота си и които са превърнали Америка в еталон за мода.

Цялостната концепция на ревюто се развива на няколко етапа, като буквално предоставя възможността да видим от всичко по малко.

Началото на колекцията е поставено с ежедневни предложения, между които се прокрадва и мъжка мода, за да завърши с пищни бални рокли.

И всичко това е изобилието на Prabal Gurung.

Запазеният почерк на дизайнера „прозира“ през нежните цветове, принтовете с рози и ефирните пера.

Краят на ревюто е особено впечатляващ и много ни напомня за провеждащ се на подиума конкурс „Мис Америка“, в което манекенките се превръщат в участнички, носещи ленти с надпис „Who gets to be American?”.

Източник: tialoto
Снимка: Getty Images



автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !