Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Как Ердоган мъсти на жената, отнела му Истанбул

отпечатай новината

12.09.2019 14:55 | Видян 2142 пъти

Как Ердоган мъсти на жената, отнела му Истанбул

урският президент Реджеп Ердоган, чиято Партия на справедливостта и развитието претърпя унизителни загуби на проведените два пъти тази година кметски избори в Истанбул, е смятан за поръчител на присъдата от почти 10 години затвор, издадена на 6 септември от истанбулски съд срещу популярната опозиционерка Джанан Кафтанджъоглу.

Тя оглавява истанбулската организация на социалдемократическата Републиканска народна партия (СНР). И се превърна в архитектката на победата, на два пъти удържана от кандидата на същата партия за кмет на най-големия турски град Екрем Имамоглу.

Сред турската опозиция няма съмнение, че осъждането на Кафтанджъоглу сега е отмъщение на Ердоган срещу нея за ролята ѝ в изтръгването на Истанбул от контрола му, както и въобще за цялостната ѝ политическа дейност. Самото дело е заведено от адвокатите на Ердоган като основното обвинение е, че Кафтанджъоглу е нанасяла обиди на президента.

„Нито ще ни запушат устите, нищо ще ни откажат от свободата”, заяви след оповестяването на присъдата социалдемократката, която по време на целия процес беше постоянно заобиколена от свои съпартийци от СНР и други симпатизанти. Редом с нея бе и лично кметът Имамоглу. Предстои присъдата да се обжалва и в Апелативния съд, така че Кафтанджъоглу засега остава на свобода.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !