Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Армани: Парите не могат да купят елегантност

отпечатай новината

30.09.2019 14:23 | Видян 2939 пъти

Армани: Парите не могат да купят елегантност

В едно от малкото си интервюта Джорджо Армани говори пред Vogue за кулминацията в своята кариера, защо диското е саундтракът на неговата работа и какво друго го прави щастлив, предава Dir.bg.


Модните дизайнери, които са разпознаваеми навсякъде по света, не са много. Джорджо Армани обаче е точно такъв. Независимо кого и къде попитате, вероятно всеки ще знае кой е Армани или ще си представи перфектните кройки на костюмите и онази особена смесица между сиво и бежово, която той толкова обича. Той е глобална звезда, каквато рядко се среща в модния бранш, още повече когато модната къща все още е във владение на своя основател и дори е управлявана от него самия.

Тази година, през декември, Армани ще бъде отличен на Fashion Awards 2019 и определено има защо.

Представяме ви едно интервю, публикувано в германското издание на модната библия Vogue с един от най-големите модни дизайнери на всички времена.

Поздравления за наградата. Ако погледнете назад към кариерата си, с какво се гордеете най-много и защо?

Че създадох стил, който всеки разпознава като мой, със сигурност е постижение и нещо, което ме кара да се гордея. През целия си живот работих много да изградя нещо автентично, субстенциално и трайно. Освободих жените и мъжете от много ограничения и с това станах нещо като моден ескорт на епохални промени. Фактът, че моите творения са се запазили през времето, ме кара да се гордея. И накрая, моята работа говори сама за себе си и това е най-доброто, според мен.

Модният бранш драматично се е променил от времето, когато сте започнали като млад дизайнер. От какво най-много се е повлиял начинът ви на работа? Кои промени Ви въодушевяват най-малко?

Браншът тотално се промени, понякога имам усещането, че са намирам в тотално различно обкръжение от времето, когато започнах. Скоростта все повече се покачва и ние, като дизайнери, сме принудени да изкарваме нови продукти с критично висока скорост, което не ми харесва особено. Това, което ми харесва, е надпреварата, че има все повече дизайнери, а и фрагментирането: Днес има толкова стилове, колкото дизайнери. Това, което изобщо не ми харесва, е фактът, че днес в модата преди всичко става дума за развлечение и комуникация, понякога като недостатък на съответния продукт. Не бива да забравяме, че ние сме за това, за да оборудваме хората с автентични, полезни и красиви дрехи.

 

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !