Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Световноизвестен дизайнер с лекция за облеклото и бизнеса в София

отпечатай новината

24.10.2019 14:55 | Видян 1332 пъти

Световноизвестен дизайнер с лекция за облеклото и бизнеса в София

Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична мултимедийна лекция на тема „Ролята на облеклото за успеха в бизнеса“.

Събитието беше организирано от Академията за мода, ПУ „Паисий Хилендарски“ и катедра „Маркетинг и МИО“.

Лекцията се състоя в Шеста аудитория на университета, като на нея присъстваха 200 студенти и преподаватели по право, бизнес, икономика, международни икономически отношения, връзки с обществеността и публична комуникация. Модератор бе проф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, който представи госта като не само дизайнер, а философ, естет, културолог и истински маестро в изкуството персонално да се създава облекло.

Проф. Стойков отбеляза също: „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – личен и професионален...”.

В началото на лекцията доц. д-р Надя Чернева – заместник-ректор по международно сътрудничество, академична мобилност, връзки с обществеността и протокол, връчи на Алберто Веделаго почетен плакет „Паисий Хилендарски“, от името на ректора проф. д-р Румен Младенов. Maestro di Eleganza получи и специален сертификат, като благодарност за гостуването си в университета. „Тази среща днес за нас е знакова и се надявам, че няма да бъде първа и последна.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !