Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Котка в стената - акцент на Киномания

отпечатай новината

29.10.2019 14:07 | Видян 996 пъти

Котка в стената - акцент на Киномания

Премиера на новия български филм "Котка в стената" е сред акцентите на "Киномания 2019", съобщиха от НДК.

Филмът на режисьорите Мина Милева и Весела Казакова е награждаван и номиниран многократно на едни от най-престижните кинофестивали, но в София ще бъде показан за първи път на 27 ноември, предава Dnes.bg.

Само преди седмица лентата получи Наградата на ФИПРЕССИ (Международната асоциация на кинокритиците) във Варшава. Филмът заслужено беше отличен и с Награда за дебют на фестивала "Златна роза 2019" във Варна, а преди това бе в конкурсните програми на фестивалите в Локарно и Сараево.

Сюжетът разказва за българско семейство във Великобритания, което влиза в остър конфликт с живеещите на социални помощи свои съседи заради изоставена котка. Докато спорът се разгаря, зрителите виждат непозната, разяждана от противоречия Великобритания. Семейната комедийна драма умело съчетава политическата тема за Brexit с емигрантския живот на българите в Лондон.

В ролите са Ирина Атанасова (Ирина), Ангел Генов (Владимир), Орлин Асенов (Жожо), Гилда Уо (Деби), Чинуи Ей Нуоколо(Риана), Джон-джо Инкпен (Джак)и Кадиша Гий Камара (Фийби). Филмът е копродукция между България, Великобритания и Франция.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !