Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Ваксината на bTV Репортерите: Ще отменят ли задължителните имунизации

отпечатай новината

22.11.2019 14:10 | Видян 1510 пъти

Ваксината на bTV Репортерите: Ще отменят ли задължителните имунизации

Могат ли да бъдат отменени задължителните ваксини за деца? Отговорът на този и други въпроси ще търси в неделната вечер филмът на bTV Репортерите „Ваксината“.

Векове наред човечеството е изтребвано от страховити епидемии - заличавали селища и обезлюдявали обширни територии. Първата победа над заразите идва в края на XVIII век, когато английският лекар Едуард Дженър открива най-успешното средство за борба с инфекциозните болести – ваксината. Благодарение на масовото и задължително нейно приложение, заболявания като вариолата изчезват от лицето на Земята.

Публикация за връзка на аутизма с ваксината срещу морбили, рубеола и заушка от края на миналия век обаче посява семето на съмнението. Науката го отхвърля, но страхът остава.

В края на октомври родители у нас осъдиха Здравното министерство и РЗИ – Сливен за дискриминация. Административният съд реши, че рискът от зараза не може да ограничи правото на неимунизираното дете да посещава детска градина.

Остава въпросът ще продължат ли да бъдат задължителни задължителните ваксини за деца, а отговорът зрителите ще научат от филма на Мария Савкова и Дани Атанасова на 24 ноември, веднага след централната емисия на bTV Новините.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !