И ДА, И НЕ! Льо Солей: палачинки, но...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

И ДА, И НЕ! Селест: нещо френско,...

Къде отивате, ако сте в София през почивните дни? Даваме...

Шоколадите се сглобяват от полуфабрикати

отпечатай новината

18.12.2019 10:55 | Видян 1238 пъти

Шоколадите се сглобяват от полуфабрикати

„Ядем бюджетен шоколад. Набляга се на евтините суровини, защото и захарта, и палмовата мазнина са много по-евтини от какаото. Шоколадите се "сглобяват” от полуфабрикати”. Това каза в „Тази сутрин” Сергей Иванов от „Активни потребители”, които направиха изследване на 27 марки на пазара.

Резултатите показаха, че само два шоколада отговарят на изискванията на ЕС, а именно да имат над 35% обща какаова маса. Останалите 25 могат да се считат за млечен шоколад.

По думите на Сергей Иванов може да се каже, че ядем некачествен шоколад.

„Слагат се разрешени заместители като палмовата мазнина. По закон е до 5%, но ние подозираме, че в голям процент от случаите е доста над това количество. Слагат се по-евтини технологични добавки като Е476, която се прави от рицин. Нещо, което не е много препоръчително. В оригиналната рецепта обикновено се използва соев лецитин”, обясни Иванов.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !