Всичко, което можеш да си представиш...

Всичко, което можеш да си представиш е истинско....

Руска рулетка с шотове и как се...

Новите епизоди на кулинарното предаване „Черешката на...

Блатечки, скрий се след Оскарите на Брад Пит и Хоакин Финикс

отпечатай новината

10.02.2020 14:26 | Видян 2739 пъти

 Блатечки, скрий се след Оскарите на Брад Пит и Хоакин Финикс

„Аааа, ако изобщо решат да дадат Оскар на Брад Пит, най-добре да го върне“, заяви на база епизодични роли в холивудски Б-филми Асен Блатечки в посветеното на наградите студио на Нова, където с изключение на д-р Радина Денкова, Силвия Лулчева и братя Чучкови, се бяха събрали само световни суперзвезди от категория „мисирки“.

След като Брад Пит взе Оскара – абсолютно заслужено, както ние първи и единствени в България предвидихме още през май от Кан, където гледахме първата прожекция на Имало едно време в Холивуд изобщо, какво ще стори със себе си Блатечки?! Ще се скрие ли или завинаги и ще замълчи?! За съжаление, ще ни досажда с премерен пожарникарски сериал по Нова с джендър названието Ягодова луна.

Блатечки изтресе още една „мъдрост“ от висотата на неизвестно коя своя роля – на екрана, както казваше Ласкин, играта на този велик актьор се състои предимно в държане на цигара в различни пози. Според Асен от Ючбунар имало 50 в света и „най-малко 20 български актьори, които ще направят Джокера по-добре от Хоакин Финикс“. Който също взе Оскар. Коментарите са излишни. Само Силвия Лулчева обаче дръзна да иронизира вица на Блатечки, докато водещите пърхаха с мигли, гледайки го влюбено. Фаворитът им, поканен незнайно защо след миналогодишните глупости, които наговори все в тоя дух, но не чак до такава степен, нарече и филма „Двамата папи“ – „Двете папи“, като пренесе рода и говорейки за „едната папа“. Намигане ясно към кого! Пожарникарите от Ягодова луна....

Изобщо, предаването на Нова, уви, бе измъчено от тотална липса на култура. Да започнем от богохулството и новините, че каратите не са 24, а 28, а филмът Болка и слава (за да не правите реклама на сайта ли заменяте думата с неуместното „величие“) не бил автобиографичен за Алмодовар (Пенелопе Круз най-добре коментира темата, ама тя сигурно не разбира).

Да преминем през българизирането на изрази, типични за английския, който не говорят добре. Фрази, звучащи нелепо в устите на хора, които казват на родния си език „не се свИни“, вместо „свени“. Хора, които не правят разлика между интервюта и пресконференции. Хора, които не разпознават тоалет на Шанел и го „обличат“ в смехотворната при собствения си външен вид критика. Разпознаването на брандове не е задължително за всеки, но определено е при коментар за дрехите на Оскарите в дефилето по червения килим, който пак според тези хора струвал „над 24 милиона долара“. Тотална липса на култура във всички отношения!

Какви са добрите новини, които никой от тези „познавачи на киното“ не видя. На първо място е фактът, че въпреки заклинанията, големите филми се раждат на големите фестивали: Паразитът, който обра най-важните награди, Имало едно време в Холивуд и Болка и слава са от Кан, а Джокера е от Венеция. На второ място – показаното от Академията и за слепите: ваденето на двете култови двойки: Де Ниро и Пачино от една страна, а от друга – Брад Пит и Лео ди Каприо, е нещо като предаване на щафетата на поколенията на върха във филмовата индустрия.Те най-накрая се сменят. Което пък като шоу идва да прикрие липсата на следващо, по-младо поколение артисти на високо ниво – нямаше ги изобщо дори в номинациите. На трето място – светът на признатото за голямо кино се разширява отвъд САЩ и Великобритания.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !